Societat

El Mobile World Congress del 2021, sense contacte físic

Es ratifica la celebració del congrés a Barcelona fins al 2024

Es combinarà la participació presencial i la virtual

Un congrés sense contacte físic. Això és el que planteja la GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), per a l’edició de l’any vinent a Barcelona, ja que ahir es va ratificar la celebració del més important congrés de telefonia mòbil del món a la capital catalana fins al 2014. El MWC del 2021 es farà de l’1 al 4 de març i compaginarà la participació presencial amb la virtual. El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, va augurar que aquest doble component farà que la del 2021 sigui l’edició que rebi “més assistents de la història”. Puigneró, com a representant de la Generalitat, forma part del patronat amb representació estatal, municipal, empresarial i de Fira Barcelona del MWC. Amb motiu de la ratificació de la continuïtat del MWC a Barcelona, les administracions es van reafirmar en l’aposta per l’esdeveniment tecnològic. També van coincidir que la cancel·lació del congrés aquest any amb motiu del coronavirus va ser “una decisió molt difícil però encertada”.

El director general de la GSMA, Mats Granryd, va explicar que per complir amb les mesures de seguretat es faran ajustos en totes les fases: l’arribada a l’aeroport, el registre telemàtic, l’entrada “sense contacte” i l’interior del recinte, on hi haurà canvis en les rutes de trànsit i modificacions en els espais per assegurar la distància física.

“Els nostres equips estan treballant junts per aconseguir-ho”, va afirmar el director general de GSMA, que va afegir que espera que el congrés pugui ser “part” de la recuperació econòmica després de la pandèmia. “No podem esperar per tornar a treballar”, va dir Granryd. Puigneró va coincidir en la importància del Mobile per a la recuperació econòmica de Catalunya després del confinament.

LA FRASE

El nostre objectiu és tenir un Mobile World Congress sense contacte físic
Mats Granryd
director general de GSMA

La meitat de contaminació en el confinament

Redacció

Menys contaminació, segons la UPC

La contaminació es va reduir un 50% a la ciutat de Barcelona durant el confinament. Així ho destaca un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que va estudiar la presència de diòxid de nitrogen, el principal contaminant a les ciutats, durant els mesos de març i abril, aprofitant el descens del trànsit rodat d’entre un 75% i un 80%.

Inversió en ciència

El govern estatal va presentar ahir el pla de xoc per a la ciència i la innovació, que preveu una inversió de 1.056 milions. A més, es destinaran 508 milions a préstecs a empreses innovadores. Segons el president espanyol, Pedro Sánchez, amb el pla es vol apostar “amb contundència” per la ciència per estar preparats per a futures emergències sanitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES