Societat

Adam Majó: “Són feixistes que intimiden els pobles”

El director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics visita Tornabous i Collsuspina, que van rebre atacs contra Companys i l’estelada

El director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, es va reunir ahir amb l’alcalde de Tornabous, David Vilaró, per donar-li el seu suport pel recent atac protagonitzat per un grup espanyolista contra el monument del president Lluís Companys al Tarròs, poble on va néixer. Abans-d’ahir, Majó també va visitar l’alcalde de Collsuspina, Oriol Batlló, que la setmana passada, amb altres veïns, es va enfrontar a un grup de l’autoanomenada Asociación Unión de Brigadas, amb membres de Terrassa, que volien treure l’estelada del balcó del consistori. Per garantir la llibertat d’expressió i el pluralisme polític, Majó insta els Mossos i la judicatura “a prendre’s molt seriosament aquests atacs” perquè “es realitzen amb l’agreujant de discriminació ideològica”. La majoria, però, queden en no res o en una acusació de furt. Per Majó, una evidència que aquestes accions són per humiliar és que en la de l’1 de juliol passat van orinar al monument del president Companys i van difondre el vídeo a les xarxes socials.

Majó va reiterar ahir que des de la creació de l’oficina, el 2018, han advertit que qui organitza aquestes accions “no són pas ciutadans preocupats, sinó feixistes que volen intimidar i coaccionar veïns de pobles petits”, i que són “grups organitzats i propers a l’extrema dreta”. El director hi va afegir que aquest any s’han reduït els atacs, però que són un perill per a la seguretat ciutadana. Va recordar que des del 2017 són centenars els atacs contra persones, edificis públics, seus d’entitats, monuments o domicilis particulars.

LA XIFRA

655
punts d’intolerància
política
, des del març del 2017, recull la memòria del 2019 de l’ODCiP. D’aquest total, hi ha 286 actes vandàlics contra entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona