Societat

Nova promesa de treure els firaires de la Devesa

El govern de Girona adjudica un estudi per renovar els llums del parc i redacta l’ampliació de l’espai per a gossos

“El campament dels firaires marxarà íntegrament de la Devesa.” Així ho va assegurar dilluns en el ple municipal de Girona el regidor de Cultura, Carles Ribas, que no va donar detalls d’on se situarà. El 2017 el govern de Girona va prometre traslladar tot el campament a Domeny, però després va desdir-se’n i només n’hi va traslladar una part “per l’alt cost que tindria l’adequació de les parcel·les”. Llavors es va dir que s’aniria fent de mica en mica, però els últims anys es va acabar seguint el mateix model del 2017 sense més novetats.

Ribas no va voler donar més detalls perquè va explicar que convocarà aviat als firaires per parlar-ne, deixant clar que aquest any tenen un tema encara més important a tractar, que és com hauran de ser les Fires a causa de la pandèmia de Covid-19.

Altres canvis al parc

Ribas i altres regidors del govern van respondre dilluns en el ple una bateria de preguntes sobre la Devesa de la regidora socialista Bea Esporrín, que va recordar que es complia un any de l’aprovació de la primera moció del mandat, que va ser sobre la preservació del parc urbà gironí. En aquell text es demanava, entre altres coses, que abans d’un any s’actualitzés el reglament d’usos i s’elaborés un pla urgent d’inversió en mobiliari i il·luminació. Esporrín va opinar que “un any després tot segueix igual” i que l’única novetat ha estat la presentació de l’estudi sobre la salut de l’arbrat.

Una de les preguntes d’Esporrín va ser per la recent adjudicació d’un estudi per a la renovació de l’enllumenat del parc, qüestionant-ne la utilitat si no es tenen clars els usos. El regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, va recordar que la millora de la il·luminació al parc és fruit d’un pacte del govern amb ERC, tot i que va admetre la dificultat en aquests moments pel possible alt cost del projecte.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, va defensar la importància de l’estudi sobre l’arbrat, que ha fet canviar algunes pràctiques. Sobre el trasllat de l’Agility fora de la Devesa, pendent des de fa més de tres anys, Terés va dir que s’hi han reunit i “tenen uns mesos per desallotjar” –no va concretar la nova data límit– i que mentrestant des del consistori s’està redactant el projecte per a l’ampliació i millora de l’espai d’esbarjo per a gossos que es podrà dur a terme un cop siguin fora.

També la regidora d’Esports, Eva Palau, va anunciar una novetat sobre la Devesa: el circuit esportiu s’hi instal·larà finalment aquest setembre. Es tracta d’un projecte que, segons va recordar Esporrín, estava previst en el pressupost del 2018.

LA DATA

09.2020
és el mes
en què s’instal·larà un circuit esportiu a la Devesa. Des del maig del 2019 hi ha també un parc de salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona