Societat

Més mascaretes a Figueres per por de les sancions

Comerciants i hostalers comparteixen la decisió, però a més de la incertesa es tem per un tancament de frontera

Les noves mesures decretades per l’Ajuntament de Figueres arran dels nous casos de Covid-19 a la ciutat han fet efecte. L’amenaça de sancionar qui no porti mascareta va traduir-se en una visibilització generalitzada que bona part dels clients de les terrasses dels bars de la capital empordanesa la duien posada ahir dissabte. També, arran d’aquest enduriment de les mesures, que va fer que es tanquessin els parcs públics de la ciutat, els veïns, així com els comerciants i hostalers, veuen “de bon ull“ l’enduriment de les mesures decretades pel govern municipal encapçalat per l’alcaldessa, Agnès Lladó, segons informa ACN. Només al matí, la Guàrdia Urbana de Figueres va imposar 25 sancions a persones que no feien cas d’aquesta obligatorietat.

Alguns dels consultats, com ara Pau Duran, cambrer d’un bar de la plaça de l’Ajuntament, reconeixien que en els darrers dies s’ha vist “gent passant de tot” i per aquest motiu declarava: “Estic molt a favor de les mesures que ha pres l’Ajuntament perquè ens cal ser més conscients del que ha passat.” Amb tot, des de l’hostaleria es mostren preocupats per si l’increment de casos els obliga a tancar de nou aquests establiments. El mercat de la plaça Catalunya també ha estat un dels llocs on les mesures de seguretat s’han incrementat. Els paradistes reconeixen que la ciutadania “no és conscient com abans” del problema i esperen que l’enduriment de les mesures els permeti tornar a la normalitat.

Es tem per la frontera

Un dels aspectes que més preocupen els comerciants i hostalers en particular és un nou tancament de la frontera. I és que l’amenaça del nou primer ministre francès, Jean Castex, fa incrementar la incertesa en aquests sectors, que recorden, estan “molt castigats” per la crisi. Carme Heras, una llibretera de la plaça Catalunya, considera que el cop ha estat “molt important” per al comerç, si bé reconeix que potser l’obertura de la frontera ha fet incrementar els casos aquí.

Empordà Tics, pla de reactivació

Figueres va presentar ahir l’Associació Empordà Tics, per fomentar i donar suport al sector de les TIC al territori. L’objectiu del projecte, inclòs en el marc del pla de reactivació econòmica de Figueres, és impulsar el sector de les TIC a la comarca com a motor d’activitat econòmica i de generació d’ocupació. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani va conèixer de primera mà l’associació i va ressaltar que “el pla de reactivació mostra la voluntat d’avançar-nos i diagnosticar els efectes que ens trobarem en el mercat laboral arran de la crisi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós