Societat

Maria Eugènia Gay, nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

En el seu mandat es proposa potenciar l’ús del català, implantar l’expedient electrònic al torn d’ofici i incidir en la igualtat de gènere

Aposta per treballar amb totes les eines que permetin reduir l’impacte de la pandèmia

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha estat nomenada nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana. Gay rellevarà el fins ara president del Consell i degà de Tarragona Manel Albiac. El nomenament va tenir lloc durant un ple telemàtic celebrat aquest dilluns, en què també es va nomenar la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, com a nova vicepresidenta del Consell, i que relleva en el càrrec al degà de Lleida, Jordi Albareda.

La nova presidenta vol potenciar l’ús del català a la justícia, implantar l’expedient electrònic en totes les actuacions del torn d’ofici, potenciar la formació, la defensa de la professió i implementar plans per a la igualtat i la conciliació.

“Malgrat els grans avenços socials i econòmics obtinguts per les dones en les últimes dècades, encara avui existeix un sostre de vidre que impedeix a moltes dones avançar en les seves professions, i des de l’advocacia volem ser pioners a l’hora de trencar aquest sostre”, ha manifestat la nova presidenta del Consell.

Gay ha augurat que el mandat estarà marcat per l’evolució de la pandèmia de Covid-19 i per això ha instat a treballar en totes les eines que permetin “reduir l’impacte de l’emergència sanitària en el funcionament ordinari de la justícia”.

En aquest sentit, ha destacat la digitalització dels processos o el reforç de la mediació i l’arbitratge per a minimitzar els efectes i donar resposta a l’increment de les demandes que hi haurà els propers mesos.

La nova presidenta de l’Advocacia Catalana ha subratllat que en aquesta nova etapa “s’imposarà més que mai la responsabilitat de sumar esforços amb tots els agents judicials i les administracions per, amb criteris d’eficiència, aconseguir que malgrat aquesta nova realitat, res alteri la relació entre la justícia i la ciutadania”.

El president sortint, Manel Albiac, ha remarcat que passa el relleu a Gay després que en el darrer tram del seu mandat s’han enfrontat “a un dels desafiaments més grans” en l’advocacia.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós