Societat

Dediquen una placeta de Girona a Pepa Bouis

La periodista donarà nom a un espai de Sant Narcís

La comissió del nomenclàtor aprova també cinc batejos més

La periodista Pepa Bouis tindrà una placeta dedicada al barri de Sant Narcís de Girona, segons va aprovar dimarts la comissió del nomenclàtor de la ciutat, en una decisió que haurà de ser ratificada pel ple municipal, en principi, al setembre. Bouis, periodista molt vinculada a El Punt (va ser membre de l’equip fundacional i va treballar-hi durant dues dècades) i que va morir el 2011 als 58 anys, batejarà, en concret, un espai urbà fins ara sense nom que hi ha a la confluència de quatre carrers: Narcís Monturiol, Pare Coll, Santiago Rusiñol i del Progrés.

Cinc altres batejos

La comissió va donar llum verd també a cinc batejos d’espais més. La pintora Mercè Huerta, que va morir el 2015 als 85 anys, donarà nom a una placeta al Barri Vell. Es tracta de la placeta que hi ha a sota la plaça Catalunya, entre el carrer Albereda i el carrer del Vern. L’activista veïnal de Germans Sàbat i exregidor socialista Pepe Guerrero, mort el 2018 als 68 anys, batejarà una plaça que es troba a un parc a cavall dels barris dels Germans Sàbat i Mas Catofa, entre els carrers Mas Catofa i Modeguera Gran. El professor Jordi Vilamitjana –que va morir el 2014 als 56 anys– tindrà un parc dedicat al barri de Can Gibert del Pla (entre els carrers Maria Castanyer i Figueras, Montnegre i de Salt) i l’activista cultural promotora de l’accés de les dones a l’educació Esperança Bru Oller –morta el 1972 als 84 anys– batejarà uns jardins al Pla de Baix de Domeny, entre la rotonda d’accés a l’AP-7 i els carrers Sant Gregori i Roberto Bolaño Ávalos. Finalment, la plaça que hi ha al barri de Palau-sacosta al costat de la pista poliesportiva del carrer Jocs Olímpics de Barcelona durà el nom de Fidel i Lola de Can Vert.

“Són noms que, en bona part, venen de propostes fetes per associacions de veïns i col·lectius vinculats als barris, de manera que garantim la preservació de la identitat més propera, i cada vegada amb una major presència de dones, que és un dels objectius”, destaca el regidor de Participació, Martí Terés.

En la reunió també es va aprovar incloure al catàleg de noms per a futurs batejos el del pintor Guillem Soler i Gatvillaró, a petició de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona, i el de Gironines Afusellades pel Franquisme, a petició d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona