Societat

La missa pels difunts per la Covid-19 reuneix desenes de persones a la Sagrada Família

L’Arquebisbat de Barcelona ha fet la cerimònia sense haver rebut el permís del PROCICAT

La missa per les víctimes del coronavirus que ha oficiat aquest diumenge l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, ha reunit diverses desenes de persones a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on tots els assistents portaven mascareta.

Els assistents a la missa estaven asseguts distanciats entre si, però eren clarament més de les deu persones que estableix com a màxim una resolució del Procicat del passat dia 17 d’aquest mes per a les cerimònies religioses.

La cerimònia ha estat presidida pel cardenal Omella, que ha estat sense mascareta pràcticament durant tota la missa.

En la seva homilia, en català i castellà, Omella ha demanat “als que tenen el poder, als polítics, que uneixin forces” perquè, al seu parer, “és temps d’estendre la mà i de tenir en compte el bé comú.

També ha agraït la feina dels sanitaris durant les setmanes més dures de la pandèmia, així com dels “empresaris, religiosos i religioses, organitzacions caritatives i persones del carrer”, ha enumerat.

Ha justificat que no hi hagués sacerdots als hospitals pel fet que els equips de protecció individual eren escassos en les primeres setmanes i en què no cal que portar l’hàbit perquè per acompanyar les persones que han mort “tots els que compartim la fe” poden fer-ho.

En un comunicat emès aquesta tarda, l’Arquebisbat ha assegurat el compliment en la missa de “totes les mesures sanitàries vigents que han estat considerades suficients per l’administració pública per a l’obertura ahir i avui de la Sagrada Família als turistes, d’acord amb la insistent invitació de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya per reactivar la vida econòmica”.

A més, s’ha pres la temperatura a totes les persones assistents a l’eucaristia, que s’ha pogut seguir en directe pel canal de televisió i l’emissora Ràdio Estel (106.6 FM), a més de per Internet a través del lloc web diocesà i del lloc web de la basílica de la Sagrada Família, amb més de 300 visites.

Omella ha presidit la cerimònia sense mascareta, que sí que portava a la seva arribada i s’ha tornat a posar quan ha finalitzat la missa i ha travessat el passadís central de la Basílica entre els aplaudiments dels assistents i salutacions a distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva