Societat

Permís per ampliar deu anys més la vida de la nuclear Vandellòs II

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va donar llum verd a finals de juny a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més, des d’aquest 26 de juliol, quan acaba l’autorització, fins al 2030. L’organisme va informar favorablement de la sol·licitud de renovació d’autorització d’explotació presentada pels gestors de la planta, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) i ahir ho va ratificar el Ministeri per a la Transició Ecològica, qui, per llei, ha d’aprovar definitivament l’autorització. El CSN indica que la decisió es basa en la “comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació”, així com en el fet que pot donar resposta a requisits normatius actuals de “major exigència”.

Vandellòs II l’exploten en un 72% Endesa i un 28% per Iberdrola a través de l’ANAV, i va ser posada en servei l’any 1987, cosa que farà que, durant aquesta pròrroga, superi els 40 anys de vida útil

Per concedir la pròrroga, el CSN ha tingut en compte les “propostes de millora de seguretat” que ANAV ha efectuat arran de la revisió periòdica de la seguretat.El CSN, afegeix en un comunicat, també ha tingut en compte la verificació del compliment per part del titular dels requisits que se li van imposar en l’última pròrroga, l’any 2010 Amb l’aprovació s’inclou també un dictamen en què s’imposen diversos límits i condicions. A banda del compliment dels requisits genèrics, entre els quals la potència màxima autoritzada, presentar informes anuals, la sortida d’elements radioactius o condicions dels programes de seguretat i altres accions addicionals, l’organisme també reclama a la central que li remeti un informe sobre l’envelliment i la planificació operativa a llarg termini cada tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia