Societat

Colau demana al Govern que “en lloc de generar alarma”, es coordini internament i funcioni plenament el rastreig

L’alcaldessa insisteix que la detecció de casos i contactes continua sense funcionar i reclama més recursos per als CAP

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern que “en lloc de generar alarma”, es coordini internament i funcioni plenament el sistema de detecció de casos i rastreig de contactes. Colau ha assegurat que aquest sistema continua sense funcionar, tot i que la Generalitat fa “setmanes que ho promet”. Un cop més, l’alcaldessa ha demanat “claredat” en les mesures i en la comunicació d’aquestes i ha exigit a la Generalitat “que es posin els mitjans per contenir els contagis”. Així, ha reclamat els “màxims” recursos per a l’atenció primària, que se solucionin els problemes informàtics i que el sistema de rastrejadors funcioni al complet. “Això no està funcionant des de fa setmanes”, ha assegurat.

L’alcaldessa ha explicat que tant Barcelona com altres municipis del seu entorn han constatat que no s’està contactant amb els contactes de positius per covid-19 i ha alertat del risc que això suposa. “Això està en l’origen de que s’hagin disparat els contagis”, ha afirmat. Ha afegit que és també “la base per gestionar l’emergència sanitària” tant en el moment present com en el futur.

Colau ha reiterat que com a ajuntament han ofert la “màxima col·laboració” i també personal per poder fer el rastreig en cas que sigui necessari. Ha apuntat però que l’autoritat sanitària és la Generalitat i és qui ha de fer que funcioni el sistema.

En ser preguntada per les recomanacions de països europeus per no viatjar a Catalunya o a l’Estat, Colau ha respost que no li agrada diferenciar entre col·lectius i que la prioritat ha de ser garantit la salut de tothom. “Si garanteixes (la salut) per als d’aquí, també serà segur per als que ens visiten”, ha manifestat.

Així, ha defensat que els ajuntaments estan fent el que els hi toca, i fins i tot més, i per això ha exigit a la Generalitat que faci “la seva part”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós