Societat

El govern anuncia sancions pels ‘botellons’ al carrer

Es prohibeix beure en grup a la via pública

Els ajuntaments podran multar amb fins a 15.000 euros

El departaments de Salut i Interior van signar ahir una resolució –ja aprovada pel Procicat– que prohibeix els botellons a tot Catalunya “per raons de salut pública”, segons va explicar la portaveu del govern, Meritxell Budó. Així, queda prohibit el consum compartit d’alcohol a la via publica de qualsevol municipi del país. De fet, ja són molts els municipis catalans que el tenen prohibit en les seves ordenances o normatives de civisme. El govern considera que així es dona cobertura legal a tots els ajuntaments.

I és que seran els ens locals els que hauran de “vetllar perquè la resolució es compleixi” i els encarregats d’imposar les “sancions greus” que suposa participar d’un botellón, que tenen multes amb imports d’entre 3.001 i 15.000 euros, segons va dir Budó.

La portaveu va explicar que amb aquesta mesura s’han volgut “donar les eines necessàries” perquè els ajuntaments puguin “actuar-hi en contra amb una cobertura legal”, atès que es consideren un focus d’expansió de l’epidèmia de Covid-19.

Budó també hi va afegir que el desplaçament per fer vacances “no serà evitable” perquè, en aquests moments, no hi ha restriccions de mobilitat. “Hi ha una recomanació de no fer desplaçaments innecessaris, i això no farà que la gent deixi d’anar de vacances”, hi va afegir. La portaveu del govern va remarcar que cal que tothom sigui responsable allà on vagi i continuï amb les mesures per evitar la propagació del virus o els contagis. “Allà on anem, mascareta, higiene i distància física”, va sentenciar.

D’altra banda, la consellera i portaveu va assegurar que “aquesta setmana” el Procicat aplicarà canvis en les prohibicions i restriccions que va dictar per als espectacles culturals i per als centres de pràctica esportiva. Així, va anunciar que “es revisarà” la instrucció en vigor, que permet establir “excepcionalitats” a cada espectacle però que comporta “una gran burocràcia”. “Com les dades epidemiològiques acompanyen per poder actuar d’aquesta manera, aquesta setmana es presentarà aquesta revisió de les mesures per a la cultura i l’esport”, va assegurar, recordant que a tots els espectacles que s’exceptuen i que es poden celebrar es garanteix “un espai segur, la distància entre assistents, mesures d’higiene i mascareta, i el compliment del pla sectorial de contingència”.

LES FRASES

La prohibició dels ‘botellons’ dona als ajuntaments la cobertura legal actuar-hi en contra
Els desplaçaments per vacances no es poden evitar. Demanem responsabilitat
Meritxell Budó
portaveu del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia