Societat

Ciutat Vella alerta de l’increment de la pobresa estructural

Entitats del districte reclamen a l’administració que ampliï els serveis d’assistència social

Conviden a obrir un debat profund sobre el model de futur i aposten per reduir la dependència del turisme

Ciutat Vella ha sortit al carrer aquest dijous per reclamar diàleg a les administracions per fer front a la problemàtica social derivada de la crisi del coronavirus.

Sota el lema Emergència Social, desenes de persones s’han manifestat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume per alertar de l’agudització de la pobresa estructural i les carències socials a tots els barris del districte.

Durant l’acció, diversos veïns han explicat la seva situació en que es troben per la pèrdua de la seva feina o habitatge.

L’actor Enric Majó ha llegit un manifest signat per diverses entitats on es demana més compromís a les institucions davant aquesta emergència social.

El text explica que el col·lapse total de l’economia lligada al turisme ha abocat a “l’absoluta indigència” a milers de persones que vivien de treballs precaris i s’han quedat sense feina

Les entitats constaten que malgrat l’esforç del personal dels Serveis Socials de l’Ajuntament, l’estructura d’aquests serveis “no ha funcionat degudament”. A parer seu, han estat les “variades iniciatives i accions de solidaritat ciutadana” que han aparegut “les que estan pal·liant temporalment, a base de voluntariat el patiment social que l’Administració no ha atès”.

És per això que reclamen a les administracions públiques que abordin la crisi social de manera “immediata i eficaç”.

En aquest sentit, reclamen que s’ampliï de manera “notòria” els serveis d’assistència social municipals. “De la mateixa forma que el sistema sanitari del país s’ha multiplicat per tres, els serveis socials han de ser notòriament ampliats i dotats de més recursos humans i econòmics”, apunten.

Les entitats denuncien que “no es pot fer servir el voluntariat ciutadà com a substitut de les obligacions de l’Administració, que és el que s’està fent”.

De cara al futur, insten a obrir un “debat profund i participatiu” per reformular el model econòmic del districte. En primer lloc, aposten per  disminuir la dependència econòmica del turisme a Ciutat Vella. “Aquest model ha fracassat i per això estem com estem. Es necessita una contundent reformulació de les polítiques d’impuls econòmic i comerç de proximitat dels nostres barris”, asseguren.

El manifest adverteix que les classes socials més desafavorides “no han de tornar a pagar el preu de la crisi”. “Volem unes polítiques socials per a una vida digna i que les desigualtats disminueixin en lloc d’augmentar”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot