Societat

Girona compra 5 pisos, que destinarà a lloguer social

Els habitatges, que s’incorporaran a la borsa d’emergència, són a Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís, i han costat en total 446.000 euros

L’Ajuntament de Girona va comprar ahir cinc pisos per destinar-los a lloguer social d’emergència per un valor total de 446.705 euros. Segons va informar el consistori, els immobles s’incorporaran a la borsa d’habitatges “amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials urgents a conseqüència de la Covid-19” i seran gestionats des de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

En concret, s’han comprat de manera directa tres habitatges (un al carrer Puigneulós, al barri de Santa Eugènia, per un import de 90.000 euros; un al carrer Zamora, a Sant Narcís, per 95.000 euros, i un al carrer Maçana, al Santa Eugènia, i per 95.000 euros) i s’ha signat la compravenda de dos habitatges exercint el dret que té l’Ajuntament de tempteig i retracte (un pis al carrer Campcardós, a Can Gibert del Pla, per 76.005 euros, i un al carrer Bassegoda, a Santa Eugènia, per 90.700 euros).

L’alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar que “després d’un procediment llarg” es podrà disposar de cinc pisos més “per garantir el dret a l’habitatge a persones o famílies que ho necessitin” i va subratllar que la ciutat necessita “incrementar el parc públic d’habitatge”.

Pacte amb Guanyem

En el comunicat del consistori es remarca que la compra prové de l’acord del govern amb Guanyem pel pressupost del 2020, en què es va pactar una partida de mig milió per la compra d’habitatge per a emergència residencial. El govern, a més, indica que es preveu comprar un habitatge més al setembre i que “se superarien així els 500.000 euros pactats”.

Des de Guanyem es va fer també un comunicat “reivindicant” la compra i qualificant-la de “petit oasi en el desert perquè JxCat no aposta de manera valenta i amb determinació per les polítiques d’habitatge a la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona

La UE fixa el rumb cap a una IA a dues velocitats

Barcelona
salut

Prova pilot per tractar trastorns alimentaris amb realitat virtual

Tarragona

Jensen Huang: el gran negoci està en els xips

Barcelona