Societat

Figueres no pot obrir encara els equipaments esportius públics

Les cautelars del Tribunal Superior de Justícia van facilitar ahir l’obertura dels centres esportius privats

Les instal·lacions municipals es mantenen tancades esperant que aviat es relaxin les mesures

La interlocutòria del TSJC no té el mateix efecte a Figueres que a Barcelona

Figueres no va obrir ahir els equipaments esportius municipals perquè els serveis jurídics municipals van aconsellar de no fer-ho, donat que es va interpretar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que facilitava l’obertura dels centre esportius públics de Barcelona en el sentit que no afectava els equipaments esportius públics de la ciutat de Figueres. Així ho va confirmar ahir a aquest diari el vicealcalde de la ciutat, Pere Casellas: “La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia es refereix exclusivament a Barcelona. Esperem ara el relaxament de mesures i serà tot més senzill.”

Aquest diumenge es compleixen els quinze dies de l’aplicació de les mesures restrictives a la capital de l’Alt Empordà. El vicealcalde, Pere Casellas, va negar-se ahir a fer cap valoració de la situació a la ciutat. “Els quinze dies acaben ara, però no disposo de cap dada, ni bona ni dolenta, que em permeti dir si s’acabaran les restriccions o no. Fins que el Departament de Salut no es pronunciï no es pot fer cap valoració”, indicava hermètic.

L’obertura de les instal·lacions esportives municipals seria una de les mesures que caldria implementar, al seu entendre, en cas que s’apliqui un relaxament de restriccions. “L’obertura de les instal·lacions esportives seria una de les mesures que Figueres necessita. Però també, per exemple, que el mercat torni a funcionar al complet, amb el de roba i amb el de fruita i verdures sense parades perimetrades.”

Els gimnasos i centres esportius privats van poder obrir ahir a Figueres per primer cop des del 20 de juliol gràcies a la interlocutòria que havia deixat dimecres sense efecte la resolució que suspenia l’obertura de cinemes, espais esportius i gimnasos, condicionada al fet que aquesta es faci complint les mesures del Procicat.

Els centres esportius privats defensaven ahir que compleixen escrupolosament totes les mesures de seguretat contra la pandèmia i remarcaven que no són una font de contagi. Després del confinament, haver de tornar a abaixar la persiana va ser una galleda d’aigua freda per a ells. “Quan ja estàvem tornant a agafar el ritme, vam haver de tornar a tancar”, lamentava la responsable de FitFigueres, Carla Parra, en declaracions a l’agència ACN. Els gimnasos són crítics amb la decisió del Procicat i defensen que, des de la reobertura després del confinament han demostrat que són espais “segurs”.

“Obliguem tothom a dur mascareta a les zones de pas, tenim hidrogel, una màquina nebulitzadora que fem servir per desinfectar el material, som un centre segur 100%”, va dir la responsable del gimnàs FitFigueres. Tot i la reobertura, l’afluència d’esportistes aquest dijous al gimnàs va ser inferior a l’habitual.

LES FRASES

La interlocutòria del TSJC es refereix exclusivament als equipaments esportius públics de Barcelona
No tinc cap dada, ni bona ni dolenta, que em permeti dir si s’acabaran les restriccions o no
Pere Casellas
vicealcalde de figueres

Aïllaments preventius en casals de Salt i l’Armentera

E.C. / G.B

Les sospites de possibles contagis de la Covid-19 han pertorbat el desenvolupament de casals d’estiu a Salt i l’Armentera. En el cas de Salt, s’han aïllat preventivament els 25 nens i els tres monitors d’un casal de l’escola Fedac, ja que dos dels participants presentaven símptomes de mucositat i tos. Segons va confirmar la coordinadora del casal, Aida Quesada, dimecres a la tarda se’ls van fer les proves PCR al CAP de Salt i estan en espera dels resultats, que segurament se sabran dissabte. Quesada va insistir que és una mesura de prevenció “que segueix els protocols que ens marquen per a les activitats de lleure i que ens obliga a enviar nens a casa” en cas de sospita. La coordinadora del casal d’estiu de l’escola Fedac va recalcar que la situació s’ha produït en altres casals i que depèn del criteri del doctor que, “amb els mateixos símptomes, assenyala que s’ha de confinar o no; hi ha moltes contradiccions”.

A l’Armentera l’ensurt va ser fa un parell de setmanes, quan alguns nens del casal municipal van participar en un taller on posteriorment es va detectar que un treballador d’una carnisseria local que hi havia intervingut havia donat positiu. La trentena de nens van ser aïllats 14 dies preventivament. Dilluns passat els nens que no havien participat al taller tornaven al casal i ahir dijous es van reincorporar la resta. “Hem seguit els protocols, els nens estan bé. Els controls han detectat quatre persones amb símptomes lleus aïllades a casa seva”, explica l’alcalde, Narcís Isern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona