Societat

Guardó de la UAB a un projecte de roba de bambú i cotó

Una estudiant de Forallac que estudia a Olot obté el primer premi Argo

La fontetenca Mireia Sallés Foxà, alumna del grau superior de patronatge i moda, de l’INS La Garrotxa, ha obtingut el primer premi del XVII Premi Argó per un projecte de roba interior femenina feta amb cotó i bambú. El premi l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a projectes de cicles formatius de grau superior.

Sallés va presentar un projecte d’empresa i de marca de confecció de roba interior femenina feta a partir de cotó i de bambú, teixits biodegradables i reciclables. Pel que fa als seus dissenys, estan basats en la fusió dels quadres de Joaquim Sorolla i la Costa Brava. Sallés vol crear “un model de negoci sostenible aplicat al tèxtil-moda, basat en roba interior 100% biodegradable que aporti comoditat i estètica”, però que contribueixi, a la vegada, a fomentar el comerç responsable i respectuós amb el medi ambient.

En el seu treball hi desenvolupa tot el procés que ha de permetre fer realitat l’empresa, des de la seva conceptualització, l’anàlisi del mercat, la definició del producte, la creació de la marca, els dissenys, el packaging, l’etiquetatge, el pla de màrqueting i el pla d’empresa.Projecte a NexesEn aquest projecte, Nexes, el viver d’empreses de Forallac, té un protagonisme molt especial, perquè és on la dissenyadora i emprenedora situaria l’arrencada de l’activitat els primers anys. Utilitzaria una de les seves naus i podria beneficiar-se, a més, dels serveis que s’ofereixen d’assessorament i suport, tant logístic, com administratiu o jurídic. Sallés assegura que a Nexes es poden adquirir coneixements i fer més segura la posada en marxa d’una nova activitat empresarial. També destaca que aquest equipament té bona accessibilitat per rebre i expandir comandes, té un baix cost i està envoltat d’altres empreses.Sallés ha estat rebuda a la seu de Nexes pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Frigola, i pel gerent de l’equipament, Quim Guadayol, que van tenir l’oportunitat de conèixer el projecte de primer mà. Van aprofitar per felicitar-la pel premi i per agrair-li la idea de situar el projecte a Nexes, la qual cosa també ajuda a fer difusió dels serveis que ofereix. Van animar-la, a més, a fer realitat el seu projecte de negoci i de marca, a no deixar-lo en un calaix, i es van mostrar disposats a ajudar-la en tot el que puguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona