Societat

Aval judicial a la lluita contra la contaminació

La sala del contenciós administratiu del TSJC ha emès una resolució que suposa un cop de mà a la política de l’Ajuntament de Barcelona de fer front a la contaminació dels cotxes amb la posada en funcionament de les zones de baixes emissions i les sancions a partir del 15 de setembre als que incompleixin l’ordenança. El tribunal ha desestimat aplicar mesures cautelars tal com sol·licitava un col·lectiu d’afectats per la mesura, que va emprendre accions legals contra la norma aprovada per l’Ajuntament barceloní.

En el seu argumentari, la resolució sosté que suspendre l’aplicació de la zona de baixes emissions “suposaria un perjudici per a la salut col·lectiva, de manera que la mesura cautelar demanada compromet tant el dret a la salut com el dret al medi ambient reconeguts a la Constitució”.

Els impulsors del recurs contra la normativa argumenten que la restricció de la mobilitat afectarà diverses flotes de vehicles de transport públic i vehicles de transport col·lectiu, i que causarà un perjudici als seus usuaris. El tribunal diu que, “si bé certament és previsible que l’aplicació de l’ordenança causi danys significatius a diversos sectors”, cal prioritzar la defensa de la salut del col·lectiu de la població. El TSJC haurà d’emetre ara una sentència en què analitzi el fons de la qüestió plantejada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia