Societat

Catalunya va rebre 76.634 turistes internacionals al juny, un 96,5% menys

La despesa només puja fins als 39 milions d’euros en els darrers dies del mes, coincidint amb l’obertura de les fronteres Schengen

El nombre de turistes internacionals que va visitar Catalunya al juny es va enfonsar un 96,5%, fins als 76.634 milions d’euros, segons dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) de l’INE.

En aquest mes, els turistes internacionals només van poder entrar a l’Estat si provenien d’un país de la zona Schengen, excepte Portugal, a partir del 21 de juny coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma, tot i que un grup de turistes alemanys que ho van poder fer uns dies abans a les Illes Balears.

La poca afluència de visitants estrangers també va repercutir en la despesa a Catalunya, només 39 milions d’euros, un 98,5% menys que el juny del 2019.

Catalunya va ser la primera destinació turística de l’Estat en els darrers dies de juny, amb un 37,4% del total, seguit del País Valencià, amb un 15,4%, i les Illes Balears.

Quasi la meitat dels viatgers internacionals que van arribar en territori català eren de nacionalitat francesa, el 47,1%, quan el govern gal encara no havia emès la recomanació de no creuar la frontera per la situació epidemiològica de Catalunya.

Pel que fa les dades acumulades en la primera meitat de l’any, Catalunya arrossega un descens del 74%, amb 2,3 milions de turistes.

Al conjunt de l’Estat, la xifra de turistes estrangers va pujar fins als 204.926 durant el mes de juny, és a dir, un 97,7% menys que en el mateix mes del 209.

França va continuar sent el principal emissor, amb 64.895 turistes, un 37,1% del total però un 93,2% menys que fa un any, seguit d’Alemanya (-97,4%) i el Països Baixos (-96,9%).

La despesa per turista cau a més de la meitat

L’escassa afluència de turistes internacionals a Catalunya comparat amb el juny de l’any passat va provocar que aquests visitants només fessin una despesa total de 39 milions d’euros, és a dir un 98,5% menys que l’any anterior, segons les dades provisionals de l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur).

La despesa per persona es va situar en uns 507 euros, un 56,2% menys que el mateix mes del 2019 mentre que la despesa per persona i dia va ser de 104 euros, un 52% menys. L’estada mitjana per persona va ser de 4,9 dies, un 8,7% menys.

La pandèmia i el decret d’estat d’alarma també ha enfonsat els ingressos procedents del turisme en el primer semestre ja que s’han desplomat un 75,1%, fins als 2.334 milions d’euros; només superat per les Illes Canàries, amb 3.455 milions d’euros (-58,1%).

En el conjunt de l’Estat, els visitants estrangers van fer una despesa de 133 milions d’euros, un 98,6% menys, mentre que la despesa per persona es va situar en 651 euros, un 40,6% menys. En xifres acumulades fins el primer semestre, la despesa s’ha desplomat un 70,6%, amb 11.840 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES