Societat

Palafrugell prohibeix guardar lloc a les platges

Blinden els accessos a peu a cala Bona, a Blanes, a causa de l’alta afluència

L’Ajuntament de Palafrugell ha prohibit l’ús de tovalloles i altres estris a la platja per reservar espai. La disposició també especifica que qualsevol objecte, tovallola o estri de platja, que estigui més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària serà intervinguda i custodiada per al seu posterior retorn. Segons Josep Piferrer, l’alcalde de Palafrugell, “aquesta nova normativa sorgeix arran de les restriccions d’ocupació de les platges i per evitar problemàtiques com les que han sorgit en els darrers dies, quan alguns banyistes ocupaven espai durant molta estona sense ser a la platja. L’objectiu és garantir i limitar l’ús privat de l’espai públic i assegurar una rotació efectiva, per tal que el màxim de gent pugui gaudir de les platges del municipi”.

Aquesta normativa, que va entrar en vigor ahir, s’aplica a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. Per tal d’informar d’aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

La norma s’afegeix a les altres mesures aplicades a les platges per prevenir la propagació de la Covid-19, com són la limitació de capacitat, la distància entre tovalloles i l’ús de mascareta. Un equip d’agents cívics, amb el suport de la policia local, vetlla pel seu compliment.

Solucions a la cala Bona

A Blanes, l’Ajuntament ha blindat tots els camins a peu per accedir a la cala Bona per evitar l’excés de gent. Des del 28 de juny que s’han hagut de tancar els accessos a aquesta cala cada cap de setmana, però ara l’Ajuntament ha decidit de fer-ho de manera permanent perquè s’hi ha accentuat l’afluència i també entre setmana es formen cues de gent que espera que quedi un lloc lliure per accedir a la cala, que queda plena a partir de 2/4 de 10 del matí. Entre dijous i ahir es van arranjar els detalls logístics que calia per posar en marxa l’operació, coordinada per Protecció Civil i la policia local de Blanes.

Per controlar l’accés, s’han instal·lat tanques metàl·liques de dos metres d’alçària amb bases de formigó que impedeixen el pas en quatre punts principals. L’únic accés a peu obert és des de la plaça del Quillat, on s’informa sobre el tancament per regular l’ocupació. Les persones que arribin a l’accés principal hauran d’esperar que els agents ciutadans de Protecció Civil els diguin on es poden instal·lar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona