Societat

Els ajuts urgents per la crisi de la Covid-19 han arribat ja a 4.500 gironins

Des de l’inici d’estat d’alarma fins ara 4.501 adults i infants de 1.489 famílies han recorregut a les targetes moneder de l’Ajuntament de Girona

Es preveu repartir 300 noves targetes al setembre

Les targetes moneder implantades per l’Ajuntament de Girona per ajudar els ciutadans impactats de ple per la crisi econòmica generada per la Covid-19 –sobretot els que s’han quedat sense ingressos– han arribat en aquests cinc mesos a 4.501 adults i infants de 1.489 famílies de la ciutat, segons dades facilitades pel consistori a l’ ACN. En declaracions a aquesta agència, l’alcaldessa, Marta Madrenas, recorda que aquestes targetes “són ajudes que responen a qüestions de supervivència, es destinen a cobrir les necessitats més bàsiques” i avança que calculen repartir 300 noves targetes a partir del setembre, perquè preveuen que la crisi generada per la pandèmia anirà a més. Destaca que, entre aquest nou ajut i l’increment d’altres de serveis socials, el consistori ha augmentat en 900.000 euros (179.892 d’ells per les targetes) el pressupost d’aquesta àrea i que, tot i que fins ara s’ha anat resolent amb canvis de partides, al setembre caldrà reequilibrar el pressupost.

Les targetes moneder creades arran de la Covid-19 es carreguen amb 30 euros setmanals per cobrir les necessitats més bàsiques (sobretot, menjar). Els beneficiaris sovint ho són durant un mes i en el cas de persones amb més d’un fill o despeses superiors la càrrega és de 60 euros setmanals. Aquest ajut complementa d’altres que es donen des de serveis socials, com ara els ordinaris d’urgència i les cistelles de menjar, però, a diferència d’aquests, que requereixen tràmits administratius d’unes tres setmanes, les targetes són de resposta immediata. El perfil de beneficiaris és molt heterogeni: mares que depenien de l’economia submergida (cuidant gent gran o fent neteges), famílies monoparentals, d’altres que tenien ingressos mínims... Però també d’altres que tenien feines estables, o que treballaven al sector turístic, als quals la pandèmia ha deixat immersos en un ERTO o ha abocat a l’atur.

Preocupació per l’impacte en el comerç

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, es mostra “molt preocupada” per l’impacte de la crisi: “Només cal passejar-se per la Rambla per veure les persianes abaixades que hi ha”, subratlla en referència al tancament de botigues i negocis arran de la pandèmia. Madrenas, que recorda que el comerç i el turisme representen el 30% del PIB de la ciutat, demana a la Generalitat i a l’Estat que articulin ajudes per als sectors afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona