Societat

“No heu d’anar a Gràcia, perquè no hi trobareu la festa”

Guarnits simbòlics i festa virtual, a través de les xarxes socials. L’edició de l’any 2020 de la festa major de Gràcia passarà a la història per ser una de les més singulars, obligada a reinventar-se, no pas a confinar-se, a causa de les mesures de seguretat higiènica a què obliga la crisi sanitària de la Covid-19.

La gran festa de l’agost a Barcelona començarà com és habitual amb un pregó, protagonitzat per tres treballadores de la salut, Elvira Bisbe, Xènia Sist i Maite Fabregat, que serà retransmès per Barcelona Televisió. Després, el canal de Youtube de la festa de Gràcia i l’aplicació per telefonia mòbil permetran seguir tot d’actuacions que s’han enregistrat prèviament, musicals, de circ i espectacles de carrer per a nens.

El gran senyal identificatiu de la festa gracienca, els guarnits, seran minimalistes, però hi seran, mantenint així l’essència de la celebració. “Reivindiquem la festa major, som de festa major i aquí seguim”, va dir ahir Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major, en la presentació en roda de premsa.´Els guarnits dels carrers es podran veure a través de les xarxes a partir del dia 17, tot i que ja hi estaran des del 15, quan arrenca amb el pregó.

En la mateixa roda de premsa, el regidor Eloi Badia va fer una crida a la població a seguir la festa per les xarxes i a no fer desplaçaments ni concentracions innecessàries de gent a Gràcia, on no hi haurà activitat. “No heu d’anar a Gràcia, perquè no hi trobareu la festa”, va insistir Badia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia