Societat

Les xarxes s’omplen de mostres de condol per la mort de Casaldàliga

Minuts després de conèixer’s la mort del bisbe emèrit Pere Casaldàliga han començat a multiplicar-se les mostres de condol a les xarxes socials.

Un dels primers ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut la vida de Casaldàliga com “una lluita per la causa del món indígena” treballant per la església “dels més pobres”.

“La pau com a fruit de la injustícia, l’alliberament de les persones i els pobles oprimits”, ha apuntat Torra. A través d’una publicació a Twitter , Torra ha recordat la vida del bisbe català com a “plena, compromesa i solidària”. “Una vida de fe. Gràcies, bisbe Casaldàliga!’, ha expressat.

Carles Puigdemont ha assegurat que Casaldàliga era “home de bé i que va fer de l’Evangeli una eina en favor dels drets humans”.

El vicepresident del govern, Pere Aragonès , dona les gràcies “per una vida dedicada a la llibertat dels més oprimits”.

I el president del Parlament, Roger Torrent , ha destacat la seva vida “d’esforç i de lluita per ajudar als que més ho necessitaven”.

Per al seu biògraf, el periodista Francesc Escribano , el bisbe “era exemple de coherència i radicalitat” i recorda que Casaldàliga “sempre deia que les seves causes valien mes que la seva vida”.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart , ha volgut compartir: “La teva lliçó de lluita i generositat serà eterna, estimadíssim Pere Casaldàliga”.

L’exdiputat David Fernández ha escrit: “Ha viscut Pere Casaldàliga. Aquest és el miracle”.

Omella lloa la seva figura

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha lamentat la mort del bisbe emèrit Pere Casaldàliga i ha lloat la seva figura com a “exemple d’home que va voler consagrar-se als pobres”. “Va voler treballar amb els pobres i consagrar-se a ells; així ho va voler i així ho va fer”, ha dit Omella, que ha confiat que Casaldàliga podrà “descansar en pau al cel”.

El cardenal també ha volgut destacar la “meravellosa” poesia que escrivia el bisbe emèrit, que ha assenyalat que escrivia “des del fons d’un cor senzill, contemplatiu i místic”. Omella també ha expressat el seu condol als claretians i a l’església de Mato Grosso al Brasil.

El secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, també ha expressat el seu condol per la defunció del bisbe i li ha agraït “la seva llarga vida de missioner, sacerdot i bisbe encarnat al servei del seu poble” a Sao Fèlix d’Araguaia.

Per la seva banda, els Claretians de Catalunya han lamentat la mort de Casaldàliga en un comunicat, on han repassat la seva extensa trajectòria com a missioner al Brasil. A més, han destacat la seva “defensa dels més febles i la denúncia de les injustícies de caràcter social, ecològic i econòmic”, així com la seva vida austera i la renúncia explícita als privilegis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA