Societat

Pressió policial contra el ‘botellón’ a Platja d’Aro

Les sancions es limiten a 49. A Palafrugell s’han aixecat 200 actes

El botellón a Platja d’Aro s’ha convertit “en gairebé una anècdota”. Des de començament d’estiu només s’han imposat 49 sancions pel fet de beure alcohol en colla a la via pública. Cal tenir en compte que en els darrers tres anys s’han imposat 1.100 sancions en total, tot i que cada estiu la xifra ha anat davallant gràcies a la pressió policial, que ha fet que molts dels que encara es concentren a les platges de la localitat a altes hores de la matinada ho facin sense begudes alcohòliques i respectant les normes de seguretat. El cap de la Policia Local, David Puertas, explica que van fer una operació conjunta amb els Mossos aquesta darrera setmana i van anar a la platja on se sol fer botellón, però destaca que no van imposar cap sanció perquè “no hi havia cap persona bevent alcohol”. Puertas ho atribueix al fet que cada vegada “hi ha més consciència” dels joves que visiten la localitat costanera.

On el botellón sí que suposa un problema és als nuclis costaners de Palafrugell, ja que en els darrers quatre dies s’han aixecat més de 200 actes pel fet de beure alcohol a la via pública. A més, destaca l’important nombre de menors d’edat que s’afegeixen a aquestes concentracions. L’alcalde, Josep Piferrer, reconeix que la situació ha arribat a un punt “preocupant” per la quantitat de grups que es troben a les platges de Tamariu, Calella i Llafranc. Per això el batlle ha explicat que la intenció és que hi hagi vigilància “les 24 hores del dia”. A més, adverteix que seguiran sent “contundents” amb les sancions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró