Societat

Set noies de Girona publiquen un llibre solidari en benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu

Les autores tenen entre 11 i 12 anys que expliquen les aventures d’un grup d’amigues en un viatge a Egipte

Set amigues d’entre 11 i 12 anys de Girona han escrit i publicat un llibre d’aventures amb finalitats solidaries.

Es tracta de Set amigues i un robatori misteriós a Egipte que explica com un grup d’estudiants viatgen fins a Egipte per poder fer un treball de Ciències Socials sobre l’antiga civilització egípcia.

Una vegada allà, però, es veuran involucrades en un misteriós robatori que hauran de resoldre amb la col·laboració de la policia.

Els beneficis del llibre es donaran a l’Hospital de Sant Joan de Déu per tal de millorar els ànims dels nens que hi ha hospitalitzats.

La iniciativa va néixer després que una d’elles hagués estat hospitalitzada en aquest centre. La resta d’amigues la visitaven i li anaven llegint l’evolució del llibre.

L’Ariadna Bosch, l’Ariadna Vila , la Núria Rosón, la Ceci Cuadrado, la Clàudia Cantó, la Berta Parra i la Mariona Serra són set amigues que anaven juntes al col·legi de les Alzines de Girona.

Els encanta llegir i escriure aventures i per això van decidir embarcar-se a escriure un llibre. El projecte va néixer durant el segon trimestre que cursaven 5è, quan un migdia van decidir començar a escriure una història durant la classe d’informàtica.

En les primeres pàgines d’aquest llibre no hi eren totes i de fet els personatges eren ben diferents als del llibre que ha acabat publicant-se.

Poc a poc s’hi van anar sumant la resta d’amigues i van adaptar la història amb les idees que anaven proposant totes elles. Es van anar reunint entre un i dos dies a la setmana a l’aula d’informàtica per posar en comú les idees que havien anat pensant cada dia a casa.

Durant el curs, una de les autores, la Clàudia, va estar uns mesos ingressada a l’Hospital de Sant Joan de Déu. El projecte del llibre, però, va servir per tenir un nexe en comú i anar-la a veure més d’una vegada. Poc a poc les noies anaven teixint la història de Set amigues i un robatori misteriós a Egipte.

El llibre explica com set amigues de l’escola viatgen fins a l’antic Egipte per poder fer un treball de Ciències Socials que els han encarregat. Una vegada a allà, les noies descobreixen com desapareix una de les piràmides més famoses i veuen com una furgoneta de color negra s’allunya de la zona.

A partir d’aquí comença un conjunt d’aventures per descobrir com un lladre ha aconseguit fer desaparèixer les piràmides i perquè ho ha fet.

Ara, aquest llibre s’ha fet realitat amb la seva publicació. Està disponible a totes les llibreries Troa i altres establiments de la comarca de la Selva. De moment ja se n’han venut més de 400 exemplars.

L’estada de la Clàudia a l’Hospital de Sant Joan de Déu va fer veure les noies que volien donar-li un caire solidari al llibre. Per aquest motiu van decidir que tots els beneficis de la venda dels llibres es donaran a aquest hospital per tal que els infants ingressats gaudeixin d’un millor estat anímic.

Les set amigues ja han avançat que han començat a escriure un nou llibre d’aventures amb el mateix grup de noies que protagonitzen la primera entrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES