Societat

El Besòs espera fer 1.200 tests en tres dies

El CAP del barri ja fa de mitjana una setantena de tests de Covid-19 al dia

Quasi sis mil veïns del barri de Besòs Maresme estan cridats a participar a partir de de dilluns en el programa de tests massius de la Covid-19 que el departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona hi duran a terme. En total es calcula que al llarg de tres dies es duran a terme cap a 1.200 tests, a raó de 400 per dia, segons van explicar a aquest diari fonts de l’organització de la recollida de mostres.

El barri de Maresme, amb més de 23.000 habitants, s’ha triat per fer-hi el mostreig perquè és un dels que en els darrers dies ha experimentat un increment de casos. Al CAP del barri es fan a diari 70 tests de coronavirus i és un dels centres mèdics de la ciutat que més en realitza. Aquest fet pot haver contribuït a detectar més casos que en altres parts de la ciutat, no perquè n’hi hagi més, sinó perquè la casuística és més alta.

Per realitzar els tests, que són voluntaris, els veïns interessats –només aquells que visquin dins una quadrícula de carrers determinada– s’hauran de dirigir a una carpa que hi haurà instal·lada a l’espai que hi ha al costat de l’estació de metro de Besòs Mar. Un cop es comprovi la seva identitat els faran passar dins del CAP, a tocar de la carpa, on es farà l’extracció de les mostres corresponents.

Ahir al CAP la centraleta telefònica no va parar de rebre trucades de gent que havia sentit la notícia el dia abans per interessar-se per la mecànica de les proves. Alguns hi anaven personalment i els remetien a dilluns.

Les proves comencen per Torre Baró

La realització dels tests massius començarà a Torre Baró, i la recollida de mostres per fer les PCR tindrà lloc al Casal de Barri durant el cap de setmana, de les nou del matí a les set del vespre. La recollida de mostres començarà demà mateix, tot i ser la festivitat del 15 d’agost, per la necessitat imperiosa d’avançar amb rapidesa en la localització dels asimptomàtics. El casal del barri és un edifici on hi ha l’associació de veïns, a la part baixa del barri, a tocar de l’autopista, i de Ciutat Meridiana. Torre Baró és un espai singular de Barcelona i la majoria de les seves cases són habitatges unifamiliars disseminats per una extensió de gairebé dos quilòmetres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona