Societat

Societat

“Esperem que només sigui un any”

Gràcia es guarneix de mínims per viure una festa major virtual

El barri viu una calma inusual amb molts veïns fora, de vacances, i sense visitants de fora

Gràcia no està de festa, està de vacances. Als carrers del barri de Gràcia de Barcelona aquests dies es nota l’absència de molts veïns, que han marxat de vacances, fugint del risc de la Covid-19 a la ciutat, i els únics turistes que s’hi veuen són “de l’Hospitalet o de Santa Coloma de Gramenet”, explicava ahir mig divertit, mig conformat, en Francesc del bar La Cafetera, a la plaça de la Virreina. L’animació habitual d’aquests dies al barri és aquest any una quietud inusual, amb més comerços que mai amb la persiana abaixada i uns carrers que han guarnit el mínim, per no dir que no s’ha fet festa, però per evitar animar els foresters a ocupar els seus carrers.

“No hi ha festa!” Ho deia també ahir així de contundent en Sergi Font, president de la comissió de festes de Verdi del Mig, un dels carrers que sempre competeix fort pel premi dels guarnits i que aquest any de forma simbòlica només ha penjat una imatge gegant de cartró pedra del compositor que dona nom al carrer. El van penjar ahir a les onze de la nit. Avui i el dia 21 faran una traca en homenatge als quatre morts que hi ha hagut al carrer aquest any, dos per la Covid-19, i res més. “No volem que hi hagi res”, insistia en Sergi.

La decepció per la desaparició de la festa i la reconversió en una celebració virtual, que va començar ahir amb la retransmissió del pregó, és una constant en molts veïns. L’Isaac, que ahir passejava pel barri amb la filla a la recerca dels pocs guarniments que s’han posat, es mostrava resignat a la vegada que s’aferrava a un desig: “Esperem que només sigui aquest any.” El mateix deia la Corina, una botiguera del carrer de la Providència, resignada també per la poca animació comercial, producte de la poca gent que es mou pel carrer. Ni als comerços ni als bars. “Tenim expectativa zero”, deia la Glòria al bar Diamant, de la plaça de la Colometa. Habitualment aquest establiment dobla barra i reforça plantilla per afrontar la demanda de la festa. “Aquest any fins i tot hi ha personal de vacances”, explicava.

Els bars tenen clar que no tindran clients i les comissions de festa continuen insistint que la gent no s’acosti al barri. “Si s’estimen Gràcia, que no vinguin”, deia la Maria Carme, mentre dirigia la instal·lació de l’adorn a Fraternitat de Dalt. Ho feia de bon humor però realista. “Serà una Gràcia molt trista.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona