Societat

Un grup de joves de Manlleu denuncia que no els van deixar entrar a una festa pel seu color de pell

L’Ajuntament està estudiant els fets i rebutgen qualsevol “actitud o manifestació de racisme”

Un grup de joves de Manlleu (Osona), la majoria menors d’edat, han denunciat que els vigilants de seguretat no els van deixar entrar dijous al vespre a un acte de la festa major jove del municipi pel seu color de pell, segons ha avançat TV3 i Catalunya Ràdio i ha confirmat l’ACN. Els joves són d’origen marroquí i ètnia gitana.

La mare d’un dels nois, la Mercè, ha explicat que la resposta d’un dels vigilants va ser “pels meus collons que no entreu”. Ara, estudien interposar una denúncia per un delicte d’odi.

Des de l’Ajuntament de Manlleu treballen per aclarir els fets i asseguren que tant el consistori com Fes-te Jove, l’entitat organitzadora dels actes, “sempre hem rebutjat qualsevol actitud o manifestació de racisme o intolerància”.

Un grup d’entre nou i deu joves de Manlleu –tots d’origen marroquí i ètnia gitana i la majoria de 17 anys- no van poder accedir dijous al vespre a un concert que se celebrava als Jardins de Can Mataró de Manlleu, organitzat per l’entitat Fest-te Jove, ja que els vigilants de seguretat van negar-los l’accés.

Els joves denuncien que els vigilants no van deixar-los entrar pel seu color de pell, tal com ha explicat a l’ACN la Mercè, la mare d’un dels joves.

Segons el relat de la mare, es tracta d’una colla de joves “diversa” i “quan van intentar entrar a la festa, dos d’ells van passar sense problemes -un dels quals un dels meus fills-, però a la resta de nois van dir-los que no podien entrar”.

“Van preguntar perquè no podien entrar, però els guardes no els donaven cap explicació, mentre darrere seu anava entrant gent”, ha lamentat la Mercè, que ha afegit que “en el moment que els joves van demanar el full de reclamacions, un dels guardes va dir que «pels meus collons que no entreu»”.

La Mercè lamenta que, pel color de pell dels joves, els passa sovint que no els deixen entrar en festes o locals d’oci nocturn. Ara, ha explicat, els joves estan estudiant si presenten una denúncia per un delicte d’odi. Els joves, però, sí que han fet ja una queixa formal a l’Ajuntament de Manlleu.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Manlleu i Fest-te Jove, l’entitat organitzadora dels actes, asseguren que “sempre hem rebutjat qualsevol actitud o manifestació de racisme o intolerància”.

“Qualsevol forma d’exclusió, segregació o discriminació a les persones per motiu del seu origen ètnic, la seva cultura o el color de la pell és motiu de condemna”, asseguren en un comunicat.

Fonts de l’Ajuntament de Manlleu han explicat que des que van tenir coneixement dels fets es van reunir amb totes les parts implicades -els joves, l’entitat organitzadora i l’empresa de seguretat- per parlar del tema i conèixer les diferents versions.

Segons expliquen, l’empresa de seguretat assegura que no van deixar entrar els joves perquè van identificar-los amb un “grup conflictiu” del municipi. Tot i això, el consistori assegura que a hores d’ara es continua treballant per aclarir els fets ocorreguts.

De moment, l’empresa de seguretat ha apartat la parella d’agents de seguretat de la resta d’actes de la festa major jove de Manlleu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona