Societat

El barri de Gràcia de Barcelona viu una festa major insòlita amb guarnits simbòlics als carrers buits

Els veïns viuen amb certa “tristesa” les festes però aplaudeixen “que es mantingui la tradició”

El barri de Gràcia viu aquest any una festa major insòlita a causa de les restriccions pel coronavirus que han obligat a celebrar una edició virtual.

Tot i ser 15 d’agost, enguany els carrers són buits i només alguns tenen “guarniments simbòlics”, que no superen els 20 metres quadrats, i que recorden la tradició dels veïns de decorar-los.

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha demanat a la gent “que no vingui” i que la gaudeixi “des de casa, des de la tovallola de la platja o fent un passeig per la muntanya” perquè aquest any és una festa “totalment veïnal i virtual”.

Els veïns viuen amb certa “tristesa” les festes però aplaudeixen “que es mantingui la tradició”.

Carla Carbonell ha destacat que “tothom pot seguir la festa major de manera virtual: des de tallers infantils, sardanes, havaneres, concerts i el pregó a través del canal de YouTube de la Fundació Festa Major de Gràcia”.

“Per nosaltres era molt important fer aquest petit guarnit simbòlic als carrers perquè els veïns poguessin sortir a passejar i donar una mica de llum i color a aquests mesos tan difícils”, explica tot detallant que a partir del dia 17 d’agost la gent que no és del barri podrà visitar-los virtualment a través d’una aplicació per a telèfon mòbil.

La presidenta de la fundació defensa la decisió de mantenir la festa major tot i les restriccions marcades pel Procicat. “Per nosaltres la cultura és molt important i també és salut”, assegura tot recordant que “molta gent ha passat moltes setmanes tancada a casa en solitud”.

“Recuperar una mica de normalitat i de color en aquests carrers en unes dates que per nosaltres són molt importants creiem que val la pena”, afirma tot afegint que “la majoria de veïns” els ho ha agraït “perquè dona una mica d’alegria”.

Alguns dels guarniments s’han fet durant el confinament, des de cases particulars i “això els ha ajudat a entretenir-se i a no donar tantes voltes al que estava passant”.

“A partir de la fase 1, quan es va permetre fer trobades de gent amb grups inferiors a 10 persones, algunes comissions han anat quedant”, explica Carbonell tot subratllant que altres comissions ho han fet en les darreres dues setmanes.

Amb tot, Carla Carbonell demana que “ningú vingui expressament a Gràcia perquè no hi trobarà res més del que estem explicant: els carrers guarnits simbòlics per reivindicar que estem de Festa Major i que, malgrat la situació, som aquí”.

“Enguany més que mai ens han de donar el suport des de la distància”, emfatitza tot afegint que espera “recuperar la normalitat l’any que ve”. Tots els carrers guarnits estan controlats per vigilants que vetllen perquè la gent mantingui les distàncies de seguretat i tenen un aforament limitat.

Joan Carles Llibre és dels Castellers de la Vila de Gràcia que cada any guarnien la plaça de la Vila. Enguany només han decorat els 20 metres quadrats que els ha deixat l’organització. “Penso que és important almenys fer una petita mostra del que podria haver estat i malauradament no ha pogut ser”, reflexiona en veu alta.

Paula Mira, que també és veïna de Gràcia, veu “molt bé” que s’hagi tirat endavant amb la festa major però reconeix que “ve una mica de tristesa” si ho compara amb els anys anteriors perquè “és la festa més gran i coneguda de Barcelona”. “Fa una mica d’angoixa pensar en què està passant i veure així els carrers però igualment fa il·lusió que almenys no hagin desaparegut del tot”, diu.

També ho veu igual, Marta López, veïna de Torrent de l’Olla, a qui li “sap greu” perquè està “acostumada a molt soroll”. “Un dia com avui això estaria ple de gent”, diu amb to nostàlgic tot afegint que li “sembla molt bé que com a mínim es mantingui la tradició”. “Ens fa una mica de pena veure que és 15 d’agost, que és el ple de les festes, i que el barri estigui buit”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona