Societat

Torra demana “un esforç més” per aplanar la corba abans de tornar a l’escola i anuncia més restriccions

El president insisteix que cal reduir els contagis per “per poder afrontar amb garanties” la tornada a l’escola i a la feina

“Vénen dies decisius”, ha reiterat

El curs escolar a Catalunya comença d’aquí a tres setmanes i, en els últims quatre dies, els contagis han superat el miler cada dia, mentre el risc de contagi (EPG) segueix en lleu ascens, per això el president, Quim Torra, ha anunciat que en les “pròximes hores” demanarà “un esforç més”.

La Generalitat ja ha convocat per aquest dilluns al matí una conferència de premsa del president Torra, al costat de la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, a les 12h, després de l’habitual reunió de seguiment de la Covid-19.

L’inici del curs escolar i el final de les vacances per a molts preocupa el Govern pel que pot suposar de retrobaments i reunions de grups, a més, les xifres dels últims dies no donen un resultat encoratjador.

Mentre dilluns passat, 17 d’agost, la xifra de nous contagis superava els 1.200 (1.204), els dies 18 i 19 va baixar fins a 557 i 817, però els dies 20, 21, 22 i 23 ha superat sempre els mil i la xifra coneguda aquest diumenge és de 1.168.

A més, l’índex EPG, que mesura el risc de rebot i considera la franja de risc per sobre de cent, està en vermell des del 13 de juliol i aquests mesos d’estiu va tenir el seu punt més alt el 23 d’agost -fa just un mes - quan va assolir un 202,83.

Les dades facilitades aquest diumenge per la Generalitat situen aquest índex en 169,14 (6,06 punts més que ahir), i manté una lleu tendència a l’alça des de fa diversos dies.

A causa de la Covid-19 han mort a Catalunya 12.954 persones, setze en les últimes hores,

Un esforç permanent

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest diumenge que “vindrà un moment especialment complicat” a Catalunya amb la tornada a la feina i a les escoles al setembre i ha demanat als catalans que facin “un esforç més, un esforç permanent més” per aplanar la corba de contagis.

En el seu discurs de cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), Torra ha afirmat: “Hem de tornar a la feina sí o si i hem d’obrir les escoles sí o sí”.

Per això, ha indicat que Catalunya no pot seguir amb aquesta situació d’“estabilització” de la pandèmia i que cal reduir els contagis per “per poder afrontar amb garanties” la tornada a l’escola.

“Cap territori dels països catalans es pot permetre que no tornem a la feina i que no obrim les escoles. Vénen dies decisius, en els quals haurem de tornar a demanar als ciutadans de Catalunya un esforç més, un esforç permanent més, una revolució de la solidaritat i compromís cívic per poder aplanar la corba”, ha afirmat el president.

Es tracta, ha dit Torra, d’un repte “que interpel·la la nació sencera”: “Més que mai ens necessitem tots perquè el país funcioni. El país funciona si les escoles funcionen, per aquest motiu la clau d’aquests propers dies sigui aquest inici de curs escolar”.

Aquest diumenge Catalunya ha sumat setze persones més al còmput de morts per la pandèmia de coronavirus i el nombre de casos detectats ha crescut en 1.168 (1.125 confirmats per PCR), mentre que l’índex de risc de rebrot (EPC) manté la lleu tendència a l’alça dels últims dies i arriba a 169,14 (6,06 punts més).

Segons les dades publicades per la Generalitat, el nombre total de casos confirmats és de 120.547, enfront dels 119.379 que hi havia ahir (1.168 més); dels quals 98.870 són casos confirmats per proves PCR (1.125 més).

El president ha avisat que el Govern està fent front “a la pitjor epidèmia en segles a Catalunya” sense els recursos que “el país genera” i sense “la sobirania que tant convindria” per prendre mesures per tallar els brots.

Torra ha dit que el seu Govern s’abocarà “en tot el que estigui a les seves mans” perquè els indicadors “realment baixin”: “El repte és formidable i ens obliga a tots”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona