Societat

Barcelona suspèn les llicències d’habitacions d’ús turístic en habitatges durant un any

L’Ajuntament demana al Govern els instruments necessaris per fer controls i inspeccions

L’Ajuntament de Barcelona ha suspès, durant un any, l’atorgament de llicències i altres autoritzacions, així com els permisos per fer obres destinades a la implantació de llar compartida, amb la finalitat d’iniciar els estudis previs per tramitar la regulació d’aquesta activitat a la ciutat. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat al govern català que “rectifiqui” perquè “no pot ser que es liberalitzi aquesta activitat quan fa anys que lluitem per posar fre a l’especulació que aquesta activitat pot suposar”. Ha demanat a la Generalitat “més instruments als ajuntaments per al control i la inspecció de l’activitat”. Sanz ha advertit que “la normativa no pot posar en risc el dret a l’habitatge”.

El Decret de Turisme que va aprovar el govern de la Generalitat de Catalunya el 4 d’agost passat preveu una nova modalitat del lloguer d’habitacions d’ús turístic en habitatges habituals, sempre que no se superin els 31 dies d’estada, que hi hagi un màxim de 4 places per pis i que qui demani la llicència sigui la persona que viu habitualment en aquell habitatge, ha indicat la tinenta d’alcaldia. La normativa preveu també que els ajuntaments puguin regular l’activitat a cada municipi.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona ha procedit a la suspensió de les llicències durant un any, que és el temps durant el qual desenvoluparà la nova normativa perquè l’activitat estigui regulada al conjunt de la ciutat amb la voluntat de compatibilitzar els diferents usos, sempre garantint el dret a l’habitatge dels veïns i les veïnes.

A partir de la suspensió s’iniciaran els estudis previs per tramitar un pla especial per regular la implantació de l’activitat a Barcelona. D’altra banda, es podrà també procedir a la tramitació d’una ordenança que fixarà els requisits per a l’exercici de l’activitat a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat