Societat

Girona farà un carril bici a l’avinguda Pericot el 2021

Ara se n’està redactant el projecte i anirà de la plaça Països Catalans al carrer Marquès de Caldes de Montbui per la calçada

Aquesta tardor també se’n crearà un de la plaça de Salt a Vilablareix

L’Ajuntament de Girona està redactant el projecte d’un nou carril bici a l’avinguda Lluís Pericot, amb la idea de fer l’obra l’any que ve. Segons explica la regidora de Mobilitat, Marta Sureda, la nova via ciclista serà al tram de l’avinguda des de la plaça Països Catalans fins al carrer Marquès de Caldes de Montbui –uns 750 metres– i les directrius donades a l’empresa encarregada de la redacció són que sigui ”un carril bici en calçada i que el conjunt de l’actuació serveixi per pacificar l’avinguda”.

El projecte, igual que va ser el cas del que s’ha dut a terme al carrer de la Creu, va sorgir arran d’una proposta de millora del camí escolar segur d’una escola, en aquest cas l’escola Pla de Girona, que es va presentar el novembre passat. L’objectiu, segons explica Sureda, “és fer possible la mobilitat sostenible a partir d’un canvi d’hàbits en els infants i la pacificació de l’avinguda Pericot i l’entorn de l’escola El Pla de Girona”

La redacció del projecte es va adjudicar a finals de juny a l’empresa Ingeniera de Tráfico SL (Intra), que té temps fins a principis d’octubre per presentar-lo. La intenció del consistori és treure a licitació l’obra abans d’acabar el 2020 i que es pugui executar al llarg de l’any que ve.

Altres projectes

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona té previst crear aquesta tardor un carril bici des de la plaça de Salt fins al terme municipal de Vilablareix, un projecte pendent de fa temps. Segons explica Sureda, finalment s’ha optat per no fer-hi obra sinó pintar el carril. La senyalització anirà a càrrec de les brigades municipals, que se n’ocuparan un cop acabin les ampliacions d’espais als entorns de les escoles. Les brigades també estan aquests dies enllestint el carril bici del carrer de la Creu. Només falta la senyalització de pintura del tram de la gasolinera i que els jardiners restaurin l’espai, segons la regidora.

Un altre projecte que va avançant és el doble carril bici des de la nova estació de la Girocleta a la rotonda de Santa Eugènia fins, d’una banda, a Can Ninetes i, de l’altra, al parador del Güell (carrer del Poble Sahrauí). Sorgit dels pressupostos participats de Santa Eugènia, “calia primer un estudi perquè és una zona amb molt de trànsit”, explica Sureda. Tot i que l’estudi es va encarregar al febrer a Doymo, la pandèmia ha fet que no s’hagi entregat fins a finals de juliol. En l’estudi, que ara han de revisar els tècnics del consistori, s’hi fan tres propostes de possibles carrils bici.

LA XIFRA

750
metres
de llargada aproximadament farà el carril bici (de la plaça Països Catalans a Marquès de Caldes de Montbui).

LA DATA

26.06.20
és el dia
que es va adjudicar la redacció del projecte a l’empresa Ingeniera de Tráfico SL (Intra).

LA FRASE

Les directrius que hem donat són que sigui un carril bici en calçada i que es pacifiqui l’avinguda
Marta Sureda
regidora de mobilitat de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona