Societat

Alerta per l’acumulació de més de 100 l/m2 a diversos punts de Catalunya

Les pluges comencen aquest migdia i s’intensificaran al vespre sobretot a Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona

Protecció Civil manté l’alerta de l’Inuncat per l’episodi de pluges intenses

Protecció Civil manté l’ alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per l’episodi de pluges intenses generalitzades que començarà a partir del migdia i afectarà sobretot les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona. A partir d’aquest migdia es poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts d’intensitat de pluja a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central, a Tarragona i al Sud de Barcelona. En aquestes comarques es preveu una acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores. A la resta del territori es podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts d’intensitat de pluja. L’episodi s’iniciarà a partir d’aquest migdia i s’intensificarà amb el pas de les hores.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent.

Protecció Civil de la Generalitat recomana no quedar-se a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

També demana no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs ni estacionar en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Afegeix que s’han d’extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat, moderar la velocitat sense frenar ni accelerar en cas de patir aiguaplaning, comprovar durant la marxa si els frens responen, en cas de pluja torrencial estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums i no travessar zones inundades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona