Societat

Les cosidores d’Ecosol de Càritas fan mascaretes

L’empresa d’economia solidària té els seus tallers de confecció a Banyoles i Olot i dona feina a set dones

El projecte rep el suport del grup Inditex

El projecte El Cosidor de l’empresa d’economia solidària Ecosol, de Càritas Diocesana de Girona , ha reorientat la seva producció per adaptar-la a la demanda generada per la pandèmia. Dels seus dos tallers, situats a Banyoles i Olot, ara en surten també mascaretes protectores confeccionades amb un teixit sanitari homologat des del punt de vista sanitari i amb el segell que certifica que s’ha seguit un procés de fabricació amb criteris ecològics i socials.

Punts de venda

“És més important que mai –diu la gerent d’Ecosol, Anna Güell– sumar esforços i poder aportar, des del treball professional, tot allò que contribueixi a apaivagar els efectes de la pandèmia, especialment entre les persones en risc d’exclusió social, i alhora fer una aportació al conjunt de la societat”.

Les mascaretes, de la qual se’n fan dos models (anatòmica i prisada) i quatre talles, es posen a la venda a les botigues Pòdium i Arxifesta, de Banyoles; l’oficina de turisme d’Olot; la cafeteria El Coro, de Sarrià de Ter (gestionada per Ecosol), i la botiga de roba Valèria, de Besalú. També es poden comprar a [email protected] i al telèfon 608 906 131.

El projecte El Cosidor rep el finançament del grup tèxtil Inditex i el Fons Social Europeu. A banda de la producció de mascaretes, dels tallers en continuaran sortint les peces que ja es produïen fins ara, que són bosses, motxilles i estoigs.

L’adaptació d’Ecosol

No només El Cosidor s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies, sinó que els canvis han afectat tot Ecosol. És per això que han potenciat el servei de missatgeria sostenible establint aliances amb ajuntaments, empreses privades, comerços, restaurants i institucions de Figueres, Girona i Olot.

D’altra banda, els centres de treball, com els tallers de confecció, s’han hagut d’equipar amb les mesures de seguretat sanitària.

LA XIFRA

5
establiments
de Banyoles, Olot, Sarrià de Ter i Besalú venen aquestes mascaretes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia