Societat

Bargalló calcula que un 30% de classes no compleixen les ràtios

El conseller d’Educació indica que anunciaran on cal fer accions “extraordinàries”

Demana prudència a la fiscalia

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, calcula que un 30% dels grups d’alumnes a les escoles públiques –a infantil, primària i secundària– incompleixen les ràtios d’un màxim de 20 nens per aula, a nou dies per començar el curs escolar 2020/21.

“Els centres no saben com resoldre-ho o ho estan resolent. Dilluns o dimarts estarem en disposició de dir on s’hauran de fer finalment actuacions extraordinàries”, va declarar Bargalló ahir en una entrevista a RAC1. “En cas que sigui necessari, es contractaran més professors. Però no és la solució en tots els casos”, va puntualitzar el conseller, i va indicar: “Estem treballant escola per escola, casuística per casuística. Són 5.445 centres molt diferents, que van des de llars d’infants fins a centres de FP o escoles de música.”

El conseller també va advertit la fiscalia que vagi “amb molta cura” a l’hora de perseguir l’absentisme provocat per la Covid-19. “Cada any hi ha famílies que no porten els fills a l’escola, però aquest any seran moltes més per l’efecte del coronavirus. Volem fer un primer pas d’explicar i convèncer”, va afirmar Bargalló. “L’acció punitiva hauria de ser l’última i no ens pertoca a nosaltres, sinó a la fiscalia”, va insistir el conseller, que igualment va tranquil·litzar les famílies d’alumnes amb malalties cròniques. “La majoria dels asmàtics i diabètics podran fer classes presencials. En cas que el pediatra indiqui que no, s’activarà el protocol habitual per fer classes a casa”, va deixar clar Bargalló.

Més difícil veu el conseller les activitats extraescolars esportives: “Encara s’han de definir els protocols. Això depèn de l’Estat perquè hi ha competicions intercomunitàries”, va comentar el conseller d’Educació, i hi va afegir: “Seria estúpid que nosaltres poséssim unes condicions que no ens permetessin competir. Quan els tinguem els adaptarem, però anem tard.” Bargalló sí que va defensar la importància d’altres extraescolars més lectives, com ara l’anglès i la música. “Les extraescolars són més necessàries que mai. Cal que l’alumnat reprengui la socialització i les activitats relacionades amb les habilitats. Però com que no hi ha grups estables, s’han de garantir escrupolosament les mesures d’higiene”, va recalcar el titular d’Educació.

D’altra banda, una desena de docents d’una escola de Lleida estan aïllats perquè un d’ells ha donat positiu en coronavirus. Dilluns faran les proves PCR als professors per determinar si han de fer quarantena o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona