Societat

Transport públic: l’eina contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica

FGC té en marxa diversos projectes per ampliar la capacitat de transport dels 120 milions de viatges l’any fins als 250 milions

Actualment, FGC té una capacitat de transport de 120 milions viatges l’any a les línies metropolitanes i Lleida - La Pobla. La companyia preveu portar a terme diverses actuacions que permetran incrementar aquesta capacitat fins als 175 milions de validacions a l’any. Entre altres projectes es preveu la incorporació de nous trens i la millora de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, l’any 2021, i la reconfiguració del servei Llobregat-Anoia, el 2023.

En les línies metropolitanes, es preveu augmentar la capacitat de transport en 75 milions de viatges l’any més, amb projectes com la R-aeroport, amb què es podria captar una demanda superior als 7,5 milions de viatgers des del moment de la seva posada en servei amb un potencial per créixer més enllà dels 10 milions.

També està previst el perllongament de Pl. Espanya – Gràcia, amb un increment de la capacitat de transport de 60 milions de viatges l’any, i el tren tramvia del Camp de Tarragona, un projecte que beneficiarà en la seva primera fase més de 2 milions de viatgers anuals i podria arribar a 5 milions en fases successives.

Compromís amb la sostenibilitat

FGC ha aconseguit disminuir un 72% les emissions de gasos amb efecte hivernacle, gràcies a la compra d’energia elèctrica d’origen renovable. La companyia té previst que un 25% de l’energia consumida procedeixi de plantes solars durant aquest any. Per al 2021 preveu que el 100% de l’energia que mogui els trens de FGC sigui solar.

Flota amb més vehicles de baixes emissions

També es preveu reemplaçar maquinària de treball per d’altra de zero emissions, canviar les calderes de gas per d’altres de fonts renovables, substituir la flota per vehicles de baixes emissions (actualment el 21% de la flota és elèctrica o híbrida i s’assolirà el 100% l’any vinent), i reduir l’ús del gasoil en les locomotores de mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona