Societat

El judici pels atemptats terroristes del 17-A començarà el 10 de novembre a l’Audiencia Nacional

Arrencarà tres anys després de l’atac, en què van morir 16 persones i 140 van resultar ferides

Els tres acusats s’enfronten a una petició fiscal d’entre 8 i 41 anys de presó pel seu paper en la cèl·lula terrorista

L’Audiencia Nacional ha assenyalat per al pròxim 10 de novembre l’inici del judici pels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), en què els tres acusats s’enfronten a una petició fiscal d’entre 8 i 41 anys de presó pel seu paper en la cèl·lula terrorista.

Tres anys després dels atemptats en què van morir 16 persones i 140 van resultar ferides, el cas arriba a judici davant la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional, segons ha anunciat en el seu perfil de Twitter el diputat de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de la família d’una de les víctimes del 17A, i han confirmat a Efe fonts jurídiques.

S’asseuran a la banqueta Mohamed Houli Chemial, supervivent de l’explosió al xalet d’Alcanar (Montsià); Driss Oukabir, al nom del qual es va llogar la furgoneta utilitzada a la Rambla; i Said Ben Iazza, que presumptament va prestar a la cèl·lula una furgoneta frigorífica en què transportar el peròxid d’hidrogen que necessitaven per fabricar els precursors dels explosius.

Per als dos primers la Fiscalia demana 41 i 36 anys de presó, respectivament, pels delictes d’integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit de substàncies explosives; i conspiració per al delicte d’estralls terroristes; i per al tercer sol·licita 8 anys de presó per col·laboració amb la cèl·lula.

L’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i l’Associació 11-M Afectats pel Terrorisme demanen presó permanent per a Oukabir i Houli Chemlal per 15 presumptes delictes d’assassinat terrorista, un delicte pel qual la Fiscalia no els acusa ni van ser processats, si bé l’Audiència va obrir la porta al fet que ho plantegessin les acusacions. Per al tercer acusat, sol·liciten entre 25 i 30 anys de presó.

També figuren com a acusació en la causa l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que demanen penes de fins a 95 i 44 anys de presó, respectivament, descartant també els delictes d’assassinat. No així el consistori de Cambrils, que demana també una pena de presó permanent per a Oukabir i Houli.

Per a Ben Iazza, tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona sol·liciten vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista.

Els tres acusats porten tres anys a la presó provisional a l’espera de judici, de manera que a l’agost de l’any que ve es compleix el límit màxim de 4 anys d’empresonament preventiu, per tant urgia asseure’ls ja al banc dels acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona