Societat

Una app millorarà la mobilitat metropolitana

El projecte europeu C-MobILE ha desenvolupat una aplicació que ofereix als conductors serveis per millorar la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana amb la finalitat de reduir les incidències viàries i l’impacte mediambiental del transport per carretera. L’aplicació, que es pot descarregar de manera gratuïta i que funciona dins de qualsevol app de navegació, informa en temps real i amb dades oficials del temps de canvi semafòric, l’aproximació de vehicles d’emergència dels Bombers de Barcelona, cosa que permet cedir-los el pas amb major antelació, o la presència d’usuaris vulnerables, com ara ciclistes i motociclistes, a més de les incidències a la carretera, com per exemple obres, retencions i límits de velocitat a Barcelona i el seu entorn. Els usuaris poden rebre avisos o visuals o per veu dels diferents tipus d’incidències i serveis a la carretera.

El projecte l’ha desenvolupat un consorci, liderat per Applus+ Idiada, el RACC i la direcció de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l’Institut Municipal d’Informàtica i en la prova pilot hi han participat també Túnels de Barcelona i Cadí, Piaggio, el Servei Català de Trànsit i Adasa. A més de Barcelona, els pilots del projecte C-MobILE s’estan desenvolupant al mateix temps i de manera coordinada a Bilbao, Bordeus, Copenhaguen, Eindhoven, Helmond, Newcastle, Tessalònica i Vigo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia