Societat

Forts aiguats provoquen incidències al Vallès Oriental i el Maresme

La intensa pluja va fer interrompre la circulació de l’R3 entre la Garriga i les Franqueses

Al mateix punt també es va tallar el trànsit de la C-17 una hora

Les fortes pluges d’ahir a la tarda a les comarques del Vallès Oriental i el Maresme van provocar incidències a la xarxa viària i ferroviària. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja havia emès un avís de temps violent per a totes dues comarques, on també hi va haver episodis de fort vent i pedra.

Una tromba d’aigua va descarregar més de 140 litres per metre quadrat en una hora i va provocar inundacions de carrers, baixos i aparcaments subterranis a la Garriga (Vallès Oriental) i els seus voltants i també en alguns municipis del Maresme.

A la Garriga les pluges van afectar també la línia R3 de rodalies, que va quedar tallada a primera hora per una esllavissada de terres que va provocar un desguarniment de les vies entre aquest municipi i les Franqueses. Es va haver de prestar servei alternatiu per carretera durant la resta de la jornada i, segons Renfe, l’evolució dels treballs d’Adif per a la reparació d’aquesta incidència feien preveure que aquest matí es pugui tornar a prestar el servei amb normalitat.

L’aiguat també va provocar un tall a la carretera C-17 a l’altura de la Garrida en tots dos sentits de la marxa durant una hora, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Passades les 17.30 h la via es va poder reobrir amb un carril tallat en sentit Barcelona, cosa que va provocar llargues cues de congestió en tots dos sentits de la marxa.

Acumulació d’aigua

El telèfon d’emergències 112 va rebre durant la tarda un total de 144 trucades a causa del temporal, la majoria al Vallès Oriental (103) i concretament al municipi de la Garriga (92) entre les quatre i les cinc de la tarda, mentre que els Bombers de la Generalitat van atendre, entre les quatre i les sis, un total de 59 avisos relacionats amb la pluja, dels quals 55 al municipi de la Garriga i un a Cànoves i Samalús, a la comarca del Vallès Oriental, i 3 més al Maresme. En la majoria de casos, els bombers van ser requerits per acumulació d’aigua en baixos, locals, patis, soterranis, garatges, pàrquings i terrasses, i filtracions en sostres i murs. També per algun vehicle bloquejat per l’aigua, esllavissades i algun arbre caigut. A la zona de Can Figueres, de la Garriga, es va esfondrar part de l’estructura d’una casa d’una sola planta on no hi havia ningú i els bombers van desplaçar fins al lloc, una dotació.

Les pluges es van desplaçar cap a les comarques de la Selva i l’Alt Empordà, on va caure una forta pedregada a Llers.

LA XIFRA

59
actuacions
relacionades amb la pluja van haver de fer els bombers i, d’aquestes, 55 van ser a la Garriga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró