Societat

Nylstar crea una mascareta que dura tres mesos

L’empresa de fibres artificials establerta a Blanes ja n’ha venut dos milions als EUA

El fil amb què estan confeccionades té incorporades molècules de plata

Són totalment reciclables

La tèxtil Nylstar de Blanes està fabricant un model de mascareta antiviral que suporta uns cent rentats –dura, per tant, més de tres meso– i, com que al final de la seva vida útil es pot trinxar i fer-ne fil, resulta totalment reciclable. D’aquestes mascaretes, comercialitzades amb la marca pròpia Meryl, la factoria blanenca ja n’ha venudes uns dos milions d’unitats als EUA.

La particularitat de la mascareta Meryl és que el fil amb què es fa el teixit incorpora molècules de plata, que bloquegen el coronavirus. El propietari i CEO de Nylstar, Alfons Cirera, va destacar ahir que el fil “no allibera filaments” i així permet reduir “un dels principals vectors de contagi” de la Covid-19, segons informa l’ACN. Per comparar què suposen aquestes mascaretes davant les altres d’un sol ús, Cirera va posar l’exemple d’un contracte que s’està negociant amb un estat americà, que vol comprar-ne per als alumnes de les escoles públiques. “Amb les mascaretes rebutjables en farien falta 300 milions; amb la nostra, per contra, 11 milions”, va concretar.

A la planta de Blanes, on treballen 120 empleats, s’hi produeix el fil, mentre que Nylstar encarrega el procés de confecció a empreses externes.

Altres usos

A més de les mascaretes anti-Covid, Nylstar també està creant noves aplicacions confeccionades amb aquest fil antibacterià. Alfons Cirera va explicar que ofereix nombroses possibilitats, per exemple fer bates mèdiques, roba de llit per a hospitals o peces antivirals per al dia a dia (com ara americanes, suèters o polos).

Sorgit en una “situació complexa”

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, va visitar ahir la factoria de Nylstar. Sobre la mascareta va manifestar que “demostra que en una situació tan complexa com l’actual també es poden crear oportunitats i referma la necessitat de tenir un teixit industrial arrelat al territori”. El projecte de Meryl és fruit de l’aposta per fils d’alt valor afegida a una inversió de 14 milions d’euros, fetes després que el 2016 l’empresa va superar una crisi molt important, que va deixar la factoria vuit mesos tancada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS