Societat

Els locals d’oci nocturn podran obrir fins a les 3 de la matinada però sense pista de ball

Podran oferir actuacions en directe i servei de bar però l’aforament estarà limitat al 50% i el públic haurà d’estar assegut i amb mascareta

El sector agraeix aquest “inici de reobertura” però el considera “insuficient”

El govern autoritzarà la reobertura dels locals d’oci nocturn amb restriccions d’aforament, horari i sense pistes de ball.

Després d’una reunió aquest dimarts amb la Generalitat, les patronals del sector han explicat que la mesura aprovada permetrà que els locals obrin fins a les tres de la matinada per programar actuacions en directe i oferir servei de bar. La pista de ball, però, haurà d’estar ocupada per taules i cadires –o només cadires– i l’aforament estarà limitat al 50% de la capacitat dels locals. A més, els establiments hauran de portar un registre d’assistents, que hauran de dur sempre la mascareta excepte quan estiguin consumint.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha explicat que les activitats incloses en la resolució aprovada pel Procicat són les que tenen llicència de discoteca, cafè teatre, cafè concert, sala de concerts, establiments de règim especial, discoteques de joventut, karaokes, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància. Els locals amb reservats annexos quedarien fora.

L’horari serà el que cadascuna d’aquestes activitats té segons l’ordre d’horaris de la Generalitat però sense ampliacions els caps de setmana. Això comporta que el tancament dels bars musicals i discoteques sigui pràcticament el mateix, ja que els primers tancaran a dos quarts de tres de la matinada i les segones a les tres. Els bars i restaurants continuaran amb la limitació horària de la una de la matinada però es permetrà el consum en barra mantenint una distància d’1,5 metres entre clients, segons la patronal.

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha agraït en un comunicat aquest “inici de reobertura” de l’oci nocturn però considera que suposa només una “petita escletxa” que permetrà obrir alguns locals, “els més petits de caràcter familiar”, però mantindrà tancades “la gran majoria d’activitats” del sector. “Pels milers de famílies i subsectors que treballen en aquest país en el sector de l’oci i els espectacles culturals, és realment insuficient, ja que no permeten a les activitats de discoteca, sala de festes i sales de concerts a fer la seva activitat que està directament relacionada en oferir un espai per ballar”, assegura el comunicat.

Segons l’entitat, la mesura anunciada “no resoldrà la problemàtica dels botellons ni les festes privades, ja que continuarem sense poder oferir l’activitat que realment demanda la joventut i la que estem preparats per oferir en condicions de higiene i seguretat adients”.

A més, avisa que amb els paràmetres actuals l’oferta cultural, de concerts i arts escèniques “és totalment inviable”. És per això que la Fecalon insisteix en la necessitat d’un pala de rescat amb “caràcter d’urgent” que permeti “salvar els milers de llocs de treball directes i indirectes” que genera el sector a Catalunya, així i com l’aprovació del Pla de represa amb caràcter d’urgència.

L’entitat alerta que cada dia que passa s’incrementen les ofertes de compra als locals que ara ocupen les sales de concert, discoteques o sales de festa per part de “fons voltors” que no garanteixen que s’hi mantingui l’activitat cultural que ara s’hi desenvolupa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat