Societat

Més de 8.500 petits comerços de Catalunya veuen baixa o molt baixa la probabilitat de continuar oberts d’aquí a tres mesos

Segons una enquesta de PIMEComerç, un 53,7% demanen rebaixar la càrrega fiscal per afrontar la crisi

El 27,4% ha aplicat un ERTO i un 11,39% ha reduït la plantilla.

Un 12,47% dels petits comerços de Catalunya (més de 8.500) veuen baixa o molt baixa la probabilitat de seguir oberts d’aquí a tres mesos per la crisi causada per la Covid-19. Una altra dada destacada és que un 53,74% demanen rebaixes o exempcions d’impostos, taxes i tributs.

És el resultat d’una enquesta que ha dut a terme PIMEComerç als gremis i associacions de comerciants que formen part de l’entitat per valorar la temporada d’estiu. Uns resultats, afirmen els responsables de l’estudi, que es poden observar per qualsevol sector analitzat i per qualsevol província de Catalunya.

Més d’un 49% dels consultats ha respost que ha rebut o ha demanat alguna ajuda o prestació de l’Administració Pública, bé sigui local, autonòmica o estatal.

Sobre el tipus d’ajudes, un 24,20% dels enquestats ha respost que les que li serien més útils són les directes, mentre que un 17,79% ha contestat que preferiria ajudes per projecte.

Altres dades que s’extreuen de l’enquesta és que el 95,07% dels consultats ha obert durant l’estiu, o que el 51,32% ha fet rebaixes o promocions en aquest termini. El 71,71% ha respost que les vendes han estat inferiors a les de l’estiu anterior. El 27,4% ha aplicat un ERTO i un 11,39% ha reduït la plantilla.

Finalment, la majoria dels consultats valoren negativament (34,17%) o molt negativament (19,06%) la gestió de la pandèmia per part de l’Administració Pública pel que fa al comerç, per bé que el 39,57% creu que un canvi de govern en les properes eleccions no afavorirà la situació d’aquest sector econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona