Societat

Societat

En Pepe torna a port

El veí de Castellfollit que va construir un catamarà a casa desisteix de creuar l’Atlàntic per les destrosses dels temporals

Quim Masferrer va popularitzar el projecte a ‘El foraster’

No ha pogut ser. Per a Pepe Soto creuar l’Atlàntic amb el catamarà que va construir amb les seves mans al pati de casa seva a Castellfollit de la Roca era un somni. De fet, aquest somni es va començar a fer realitat gràcies al fet que Quim Masferrer el va fer protagonista d’El foraster (TV3) gravat al poble garrotxí i que va generar una allau de donacions de material i diners, tant pel projecte com pel fet que estava malalt de càncer. Més enllà del repte que representava, el vertader somni d’en Pepe era arribar a San Blas (Panamà), on va viure fent de mariner en vaixells turístics i de pesca durant cinc anys. Quan era, però, a 70 milles nàutiques de les costes andaluses i ja en direcció a les illes Canàries va trencar el pal major i va haver de desistir de l’intent i també de la seva il·lusió. I és que després de molts entrebancs, ja no tenia més recursos per poder refer el catamarà.

En Pepe havia sortit del port de Pollença. I, de fet, tot el que va viure des del 2016 fins al moment de sortir del port mallorquí, ja va ser tota una aventura. Al port de Pollença hi va arribar fugint del de Santa Eulàlia d’Eivissa –primer destí després de sortir de Santa Margarida (Roses)–, aprofitant un dia de temporal. “Em van arribar a processar per desobediència per haver tret el precinte del barco”, afirma, en referència al fet que el tenia immobilitzat per danys i falta de permisos.

En Pepe va aconseguir arribar a Pollença, però amb el pal major trencat. El veí de Castellfollit va arreglar mínimament els desperfectes per tornar al port de Santa Margarida on havia començat la seva aventura, tres anys abans, i on el va rehabilitar per tornar cap a Mallorca.

El juliol del 2019 va iniciar un nou intent per aconseguir fer realitat el somni. Va arribar a la costa gaditana per l’estret de Gibraltar i va encarar el catamarà cap a les illes Canàries. Després de 70 milles, no obstant, va haver de desistir, perquè va trencar les veles a causa d’un altre temporal. Tot i això, en Pepe va poder retornar el catamarà a Pollença. El Glòria, però, va escombrar-lo a terra ferma, on es va perdre totalment. “No el vaig poder recuperar”, es lamenta.

Ara, amb el càncer al ralentí, però amb una malaltia coronària, en Pepe afirma que la fita de San Blas és inabastable. Preguntat per altres aventures marineres de menys volum, el veí de Castellfollit fa mutis, però li brillen els ulls. Potser en Masferrer tindrà tema per a un altre El foraster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona