Societat

La dona de Mainat queda lliure però amb restriccions

El jutge prohibeix a Àngela Dobrowolski acostar-se a menys de 1.000 metres al productor i als fills d’ambdós

La parella compareix davant el magistrat que investiga el cas d’intent d’assassinat

Enmig d’una expectació mediàtica a l’altura de cadascun dels capítols que han amanit la història, Josep Maria Mainat i Àngela Dobrowolski van haver de comparèixer ahir al matí a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet de Llobregat. L’un i l’altra van donar la seva versió dels fets, absolutament contradictòries de cap a cap, al titular del jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona, que investiga el suposat intent d’assassinat de l’antic integrant de La Trinca a càrrec de la seva esposa. Al final de la compareixença, el magistrat va deixar en llibertat Dobrowolski –la fiscalia demanava presó– però va decretar una ordre d’allunyament que li impedeix de manera explícita acostar-se a menys de 1.000 metres al productor i als fills que tenen en comú. Tampoc pot sortir del país i s’haurà de presentar cada 15 dies al jutjat. En la seva resolució, l’instructor argumenta que en tot aquest afer hi ha indicis racionals de criminalitat que apunten a l’acusada, però que tot i això no es justifica una mesura tan dràstica com un engarjolament preventiu, ja que, per exemple, no hi ha hagut cap intent de fuga d’ençà que es van iniciar les investigacions.

A la sortida dels jutjats, Mainat va explicar que la seva defensa sol·licitarà que Dobrowolski se sotmeti a un examen psicològic, ja que considera que “necessita ajuda”. Després d’assegurar que no “odia” la que encara és la seva cònjuge però que sí que té “sentiments contradictoris” per ella, l’exmúsic va revelar que la seva advocada no havia sol·licitat l’ingrés a la presó de la investigada –aquesta, més tard, ho negaria en rodó– perquè els seus fills encara no estan al cas del que ha passat. En relació amb la petició que va fer perquè es decreti una ordre d’allunyament, Mainat ho va justificar per la “por que passi alguna cosa” a causa de la hipòtesi que l’acusada pateixi alguna mena de trastorn psicològic.

La data clau d’aquest afer és la matinada del 22 al 23 de juny passat, quan el productor, que és diabètic, va ser ingressat per un coma hipoglucèmic després que la seva esposa suposadament li hagués injectat una sobredosi d’insulina mentre dormia. “Quan em vaig despertar estava una mica atordit i l’últim que recordava és que ella m’estava posant injeccions”, és el relat que fa Mainat dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Secomsa a Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona