Societat

Exempció de la taxa de terrasses a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa no cobrarà la taxa de terrasses a bars i restaurants i es bonificarà la taxa de residus (en alguns casos fins al 100%) per pal·liar els efectes dels tancaments decretats per fer front a la Covid-19. També s’ha previst per al 2021 ampliar les bonificacions de l’IBI i de l’impost de construccions, instal·lacions i obres per la rehabilitació de naus industrials.

Brot amb 22 positius a la presó de Mas Enric

acn

La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de Justícia va informar ahir que a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, s’ha registrat un brot de Covid-19 al mòdul 6 que ja suma 22 positius. Al mòdul hi ha 95 reclusos i encara hi ha 40 persones pendents de resultats. Actualment a les presons catalanes hi ha 36 interns positius, 22 dels quals a Mas d’Enric.

El judici als síndics de l’1-O, suspès per la quarantena

M.P

El judici contra els exmembres de la Sindicatura Electoral del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 ha quedat novament ajornat sense nova data perquè la magistrada i funcionaris del penal 11 de Barcelona que els havia de jutjat han de passar la quarantena de la Covid-19, segons van informar ahir fonts jurídiques. La vista estava prevista per al 4 i el 5 de novembre i ja es va ajornar per la pandèmia l’abril passat. La fiscalia acusa els cinc síndics –Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina– de desobediència i usurpació de funcions i els demana dos anys i nou mesos de presó, una multa i inhabilitació. Per contra, el seu advocat, el penalista Ramon Setó, en sol·licita l’absolució.

Permís per a l’assaig clínic d’una vacuna catalana

acn

Una vacuna elaborada per l’investigador de l’hospital de Can Ruti Pere-Joan Cardona ha rebut l’aprovació per iniciar el primer assaig clínic internacional. La companyia RUTI Immune, creada per Archivel Farma, ha rebut l’aprovació de l’Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (Anmat) d’Argentina per fer un assaig clínic. L’anomenada RUTI és la primera vacuna catalana que comença aquesta fase. La companyia inicia ara els tràmits logístics perquè arribi a l’Argentina abans d’un mes i es pugui començar a administrar al personal sanitari. A Catalunya, la vacuna RUTI també podria ser aprovada en un assaig clínic molt semblant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona