Societat

Els Mossos detenen sis directius de Messer i Carburos Metálicos a Tarragona

Entre els arrestats hi ha Rubén Folgado, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT)

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, pertanyent a la direcció de Messer Ibérica, com a presumpte autor dels delictes d’estafa, falsedat documental i corrupció en mercats, han informat a EFE fonts pròximes al cas.

En l’operació dels Mossos d’Esquadra han estat detingudes un total de sis persones, entre elles un directiu de l’empresa Carburos Metálicos, l’única planta de separació de gasos d’aire a Catalunya situada al Polígon Petroquímic Nord.

Les detencions s’emmarquen en la investigació judicial per les sospites que la planta de Messer Ibérica, també en aquest polígon, es va construir sense llicència.

Folgado és el director tècnic de Messer Ibérica des de l’any 2003, president de l’AEQT -associació que representa les principals empreses del sector que operen a Tarragona- des de fa poc més d’un any i president de la Comissió d’energia de l’AEQT des 2013.

Els sis detinguts són sospitosos d’una estafa multimilionària per haver falsificat, presumptament, dades per obtenir un contracte més avantatjós amb la companyia elèctrica que subministra a aquestes plantes químiques.En falsificar, presumptament, el tram tarifari, el subministrament era més econòmic amb la qual cosa també augmentaven la seva competitivitat en el mercat.

Aquestes irregularitats haurien començat a la dècada dels 90 del segle passat i el seu cost s’elevaria almenys a uns 100 milions d’euros.Els detinguts han estat traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d’Esquadra a Tarragona mentre l’operació policial continua oberta.

Segons informen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d’instrucció 2 de Tarragona té oberta una peça separada, que en aquests moments encara es troba declarada secreta, en el marc de la qual aquest dijous s’han produït les detencions policials. Com recull l’agència ACN, aquesta peça separada deriva d’una peça principal que es troba oberta per delicte urbanístic, prevaricació i malversació, entre d’altres i on hi ha gairebé una vintena d’investigats. En la peça principal s’investigarien irregularitats en la concessió de llicències d’obres d’una planta de Messer al Morell -l’any 2009 i una posterior ampliació el 2012.

A disposició de les autoritats judicials

L’empresa Messer ha emès un comunicat en el qual assegura que “s’ha posat a disposició de les autoritats judicials” per col·laborar en l’esclariment dels fets que investiga el jutjat número 2 de Tarragona, relacionats amb presumptes pràctiques empresarials fraudulentes, defraudatòries i corrupció. En la nota, Messer ha afegit que confia en la integritat dels seus treballadors i ha recordat que les actuacions judicials es troben sota secret de sumari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva