Societat

FGC comença a senyalitzar tots els seus trens per fomentar el silenci i evitar la propagació de la covid-19

El primer comboi logotipat ja circularà demà dimarts a la línia Barcelona-Vallès

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha començat l’operatiu per senyalitzar tots els seus trens per fomentar el silenci en els trajectes i així evitar la propagació de la covid-19. El primer comboi totalment logotipat ja circularà demà dimarts a la línia Barcelona-Vallès, però la senyalització també s’estendrà progressivament a les altres línies de Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla. Els trens d’FGC comptaran amb adhesius amb pictogrames –tant a l’exterior com a l’interior- per tal que els usuaris puguin identificar clarament la recomanació de mantenir el silenci, evitar parlar amb altres persones i reduir la interacció social. Tot i això, i per garantir la informació de servei, es mantindran els missatges de megafonia.

Segons FGC, la recomanació de silenci als trens pretén “apel·lar a la solidaritat” de tots els viatgers i fer que es comprometin a respectar amb civisme la resta d’usuaris en el marc de les actuals recomanacions de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM): viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment (i per tant, no menjar i no beure durant els trajectes), la recomanació de minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges, així com seguir la resta de recomanacions dels operadors de transport. “Gràcies a la col·laboració de tots els usuaris per mantenir el silenci dins del tren s’aconseguirà un espai més còmode i per tant una experiència en el tren més agradable i satisfactòria”, han apuntat des de Ferrocarrils de la Generalitat.

“El ‘Tren del Silenci’ aporta factors positius al viatge: les persones que viatgin en aquest espai podran aprofitar el seu temps de desplaçament fent activitats que requereixin un cert grau de concentració, com ara llegir, estudiar o treballar”, han remarcat des d’FGC. Per aconseguir el silenci, als usuaris també se’ls demana la seva col·laboració i compromís en altres aspectes com dur els dispositius mòbils en silenci, evitar mantenir converses telefòniques i, en el cas d’escoltar música o fer servir algun dispositiu electrònic, utilitzar auriculars i abaixar el volum. En el cas que no es respectin aquestes indicacions, el personal d’FGC demanarà la col·laboració dels viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona