Societat

3 Comerç

“Ara haig de fer de gestora”

embruixa’t ·

“Quan va començar el primer confinament estàvem a punt d’obrir una fira esotèrica que porta molta gent”

“Ara ajudo els negocis a tramitar les ajudes”

“La meva feina és de dinamitzadora comercial, però des del 14 de març, que va començar tot, que tot es va aturar, faig sobretot de psicòloga i de gestora, sobretot de gestora”, explica Rosa Llobet, que treballa per a dues entitats de Granollers, l’Associació de Comerciants Del Rec al Roc i l’Associació de Comerciants Més que Comerç, associades a Pimec i que en total sumen una vuitantena d’establiments. La Rosa recorda que justament el cap de setmana que es va decretar el primer estat d’alarma ella estava treballant per a la fira Embruixa’t, una fira esotèrica que feien cada any i que habitualment porta un munt de gent a la ciutat i dinamitza molt les vendes de totes les botigues i restaurants: “I també fa que la gent conegui la zona, que és molt important, perquè després un altre dia tornen”, especifica. “I ja no la vam poder fer”, recorda. A partir del primer tancament la Rosa explica que la seva feina va fer un tomb. “M’he hagut de dedicar a fer de gestora i també de psicòloga, perquè la gent necessita parlar molt”, diu. El principal problema dels comerciants va ser, segons explica, els ERTO, que ningú sabia ni què eren. Papers, papers i més papers, i recorda: “Quan un comerciant anava a la gestoria, al principi li demanaven uns preus astronòmics per tramitar els ERTO. Mira que els van arribar a demanar mil euros per gestionar l’ERTO de cada treballador!” “Aleshores em vaig posar a ajudar-los, a comparar preus de les gestories, a mirar quins papers feien falta...” Després van venir les ajudes als autònoms i, al final, les ajudes per tot el tema dels lloguers. “En aquests moments encara estem mirant tot el tema de les subvencions”, explica, i manté que tot plegat és complicat. De la vuitantena de comerços per als quals treballa, només un, una estètica, ha tancat definitivament: “Els altres van aguantant i esperen a veure com va la campanya de Nadal, que farà decantar la balança.”

Des del 14 de març, al centre de Granollers només es van fer unes botigues al carrer al juliol, “per treure’s de sobre tota la roba d’hivern que no s’havia pogut vendre”, i res més. “Ara estem dinamitzant el comerç però des de dintre: números, rifes i promocions..., res on es pugui concentrar gent. A veure com ens va per Nadal, perquè molta gent s’ho juga tot.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona