Societat

Sàmper lamenta que l’estat del sensesostre ferit per la Guàrdia Urbana s’ha complicat i que es tem per la seva vida

El conseller avança que entre avui i demà els Mossos d’Esquadra finalitzaran la investigació dels fets

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha informat que l’estat del sensesostre ferit de bala per un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona el passat dissabte “és crític” i que es tem per la seva vida després que la ferida de l’abdomen s’hagi “complicat”. Tot i avançar que la investigació que estan fent els Mossos d’Esquadra estarà enllestida entre avui i demà, el conseller ha destacat que el que més li preocupa en aquests moments “és la ràpida recuperació d’aquesta persona”. El conseller també ha reconegut que la falta d’efectius policials fa difícil evitar festes il·legals com la celebrada aquest cap de setmana a Montjuïc i ha apel·lat a la responsabilitat de la gent per evitar situacions de risc per perjudiquen a tothom.

Després de reunir-se amb l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha apuntat que la investigació que els Mossos d’Esquadra estan fent sobre l’incident que va finalitzar amb un sensesostre ferit de bala està pràcticament enllestida i que entre avui i demà es farà arribar l’atestat al jutge.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, mentre dura la investigació, l’agent està en actiu però sense fer tasques operatives i la seva arma de foc es troba a disposició dels investigadors.

Qui també està pendent de la investigació és la Fundació Arrels que en funció del resultat es plantejarà si, com ha fet casos anteriors d’agressions a persones sensellar, es persona com a acusació particular.

Festes il·legals

El consell Sàmper ha mostrat la seva preocupació per la proliferació de festes il·legals com la celebrada per unes 80 persones aquest diumenge de matinada a la muntanya de Montjuïc. Aquí, ha reconegut que la manca d’efectius policials fa molt difícil garantir el compliment de les resolucions del Procicat per part de la ciutadania i ha apel·lat a la responsabilitat individual de tothom per doblegar la corba de contagis.

Sàmper ha recordat que Catalunya té 10.000 Mossos d’Esquadra menys dels que li pertocaria si es compara amb la ràtio d’altres territoris com Euskadi o Navarra i que davant això és impossible fer més del què s’està fent. “Tenim el que tenim i encara hem de donar gràcies a les policies locals que ens ajuden a cobrir tot el territori”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES