Esports

Maradona és mort

L’històric crac del futbol argentí pateix una aturada cardíaca a l’edat de 60 anys

El president de l’Argentina decreta tres dies de dol oficial

L’astre del futbol argentí Diego Armando Maradona ha mort aquest dimecres a l’edat de 60 anys, segon han avançat mitjans argentins i ha confirmat el seu amic i agent Matías Morla.

La premsa local ha assegurat que l’entrenador ha patit una aturada cardíaca al seu domicili a la residència privada de Tigre, a la província de Buenos Aires, a on han acudit almenys quatre ambulàncies, segons els mitjans.

L'exjugador blaugrana va estar a principis de novembre ingressat deu dies en una clínica de Buenos Aires per anèmia, deshidratació i una “baixada anímica”. En fer-li proves se li va diagnosticar un hematoma subdural del qual va ser operat.

Posteriorment, el tècnic del Gimnasia y Esgrima La Plata va tenir “alguns episodis de confusió” que els metges van “associar” a un “quadre d’abstinència”.

El pelusa, com se’l coneixia popularment, va jugar al FC Barcelona del 1982 al 1984. L’aleshores president blaugrana Josep Lluís Núñez el va fitxar per mil milions de pessetes.

Després del club barceloní, el crac argentí va fer carrera al Nàpols italià, equip amb el qual va aconseguir diversos títols.

El 1986 va ser clau per a la victòria al Mundial de Mèxic de la selecció d’Argentina, on se’l venerava com a figura de referència dins i fora de l’esport.

La biografia de Maradona té un costat menys brillant, el de les addiccions a les drogues i l’alcohol, que van començar en la seva etapa com a jugador i l’han acompanyat fins al final.

El president argentí decreta tres dies de dol nacional per la mort de Maradona

Alberto Fernández agraeix al futbolista la “felicitat” que va donar als seus compatriotes
Efe

El president de l’Argentina, Alberto Fernández, ha decretat tres dies de dol per la mort del futbolista Diego Armando Maradona.

“Amb motiu de la defunció de Diego Armando Maradona, el president de la Nació decretarà tres dies de dol nacional a partir de la data”, ha anunciat l’oficina de la Presidència argentina en un breu comunicat.

Poc després, el mateix Fernández ha manifestat a través de les xarxes socials el seu agraïment per la “felicitat” que el futbolista va donar als argentins.

“Ens vas dur al més amunt del món. Ens vas fer immensament feliços. Vas ser el més gran de tots. Gràcies per haver existit, Diego. Et trobarem a faltar tota la vida”, ha escrit Fernández.

En declaracions a la radio, el cap d’Estat ha recordat que es va reunir al febrer amb Maradona, amb qui va mantenir una “bona estona” de conversa de futbol.

L’expresidenta i actual vicepresidenta del país, Cristina Fernández de Kirchner, també ha expressat la seva tristesa per la mort de l’exjugador. “Ha marxat un gran. Fins sempre, Diego. T’estimem molt. Una enorme abraçada als seus familiars i éssers estimats”, ha dit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat