Societat

La crisi castiga les Kelly que netegen els hotels

La crisi del coronavirus que ha fet tancar molts hotels està castigant amb duresa les treballadores de la neteja dels hotels, les Kelly, que cada dimecres es manifesten davant de la seu del gremi hoteler de Barcelona. Reclamen que s’apliqui el segell de qualitat, acordat amb la Generalitat, que ha de garantir unes millors condicions de treball per a aquestes treballadores. Moltes Kelly han hagut de recórrer a les ajudes dels serveis socials després de quedar a l’atur pel tancament dels hotels. El problema del sector és la subcontractació, els baixos sous i la precarietat que ara s’ha posat de manifest amb la crisi sanitària.

Mobilitzacions per una escola segura

R.M.B

Els sindicats Ustec, CCOO, la UGT i USOC han convocat aquesta tarda una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar una escola segura, amb menys ràtio, més personal i més mesures per evitar contagis. Entre aquestes mesures reclamen mascaretes FFP2 i pantalles facials, a més de proves PCR per a tots els professionals dels centres i sistemes de ventilació amb filtres HEPA quan calgui. També preveu fer mobilitzacions l’Assemblea Groga de la Comunitat Educativa, que ha convocat una concentració el 12 de desembre a la plaça de Sant Jaume per exigir més recursos i el dret a una educació pública en uns centres segurs.

Actualitzat el protocol de casos Covid a les escoles

R.M.B

El Departament d’Educació ha actualitzat el protocol de gestió de casos de Covid-19 als centres educatius, on consta la reducció de la durada de les quarantenes i la inclusió dels antígens com a prova diagnòstica. Els principals canvis respecte del procediment del 9 de setembre és que la quarantena s’ha escurçat a 10 dies i que el diagnòstic es pot fer per PCR i per test antigènic. També s’ha reduït de sis a tres mesos el temps que els alumnes estan eximits de fer quarantena després d’haver donat positiu en una PCR, un antigènic o una serologia IgC. D’altra banda, al document consta que els centres educatius tenen un nivell de risc NR1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona