Societat

Interior obre la porta a augmentar el topall de 500 espectadors al Liceu

Sàmper diu que estan treballant la possibilitat a nivell tècnic després d’analitzar elements com la ventilació

El conseller adverteix que ni el pla de Nadal ni de desescalada estan tancats i recorda que depenen de les dades sanitàries

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que estan treballant a nivell tècnic en el Procicat la possibilitat d’augmentar el límit d’aforament del Gran Teatre del Liceu, decretat en el marc de les mesures de la covid-19, i que la decisió es prendrà en les properes hores o dies. En una entrevista a Ràdio4, Sàmper ha explicat que aquest dissabte va assistir a una reunió amb la Comissió Executiva del Liceu, que els va exposar “punts molt rellevants”, com un sistema de ventilació amb uns elements “increïbles” que fan que quedi “totalment garantida”, ha dit. Segons Sàmper, aquesta situació fa que es puguin “replantejar” el topall dels 500 espectadors.

El Liceu va anunciar aquest cap de setmana que cancel·laria ’La Traviata’ a partir del 8 de desembre si no s’elimina el topall de 500 persones, ja que el teatre tenia previst que a partir de dilluns es pogués ocupar el 50% de l’aforament, és a dir, 1.144 entrades, corresponent a la fase 2 del pla. El topall de 500 persones representa poc més del 20% de l’aforament.

“En funció de les dades”

Sàmper ha afirmat aquest dilluns que tant el pla de desescalada com el de Nadal -desvinculats entre ells- no estan tancats i que s’apliquen “en funció de les dades sanitàries” de la covid-19. Així s’ha expressat a l’entrevista a Ràdio4. En aquest sentit, el titular d’Interior ha advertit que si la velocitat de propagació del virus (Rt) i els ingressos hospitalaris augmenten es podrien tornar a tancar bars i restaurants, és a dir, retrocedir en el pla de desescalada.

Multes

Interior ha posat aquest cap de setmana més de 700 multes a ciutadans que s’havien saltat el toc de queda; més de 600 per trencar el confinament municipal i més de 200 per no portar la mascareta, ha apuntat sense detallar les xifres concretes.

El conseller ha assenyalat que “no hi ha hagut una fugida massiva” pel pont de la Puríssima i ha afirmat que l’increment de vehicles que van sortir de l’àrea metropolitana dijous passat en relació amb el dijous de la setmana anterior va ser “només del 5% tot i les imatges de carreteres plenes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona