Societat

L’arribada dels Tres Reis a Girona, només per televisió

TV Girona emetrà l’acte des d’un campament reial en un lloc secret

Els dies previs hi haurà bústies reials, amb patges si es pot, a tots els barris de la ciutat

Els Tres Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a Girona en un campament reial, situat en un lloc secret a causa de la pandèmia, i els nens podran seguir-ho a través de Televisió de Girona. Segons van explicar ahir el vicealcalde, Quim Ayats, i el presidents dels Manaies, Xavier Serra, l’acte començarà a les 8 del vespre, durarà uns 35 minuts i inclourà tot allò habitual: els balls de les figures de la ciutat, el discurs dels Reis, la rebuda de l’alcaldessa... Al final es demanarà a tots els nens que surtin al balcó amb el fanalet –als webs del consistori i dels Manaies n’hi ha de retallables– i cantin alhora la cançó dels Tres Reis. Tan bon punt acabi la cançó hi haurà “un petit espectacle de focs artificials” des de 7 punts de la ciutat.

Bústies per tot Girona

Tant Ayats com Serra van remarcar ahir que s’ha buscat la manera que la màgia dels Reis arribi a tots els barris. Per això, s’han creat 15 bústies reials (5 per cada rei) que recorreran els barris des del 28 de desembre fins al 5 de gener en uns horaris i ubicacions que es difondran en cartells a cada barri. Si la situació de la pandèmia ho permet, cada bústia estarà a cada barri custodiada per un patge. En aquest cas hi haurà un recorregut marcat i el patge estarà rere una tanca, ja que no es permetrà el contacte físic.

A més, del 2 al 5 de gener l’Estrella d’Orient s’il·luminarà a la Catedral.

Acció sorpresa el dia 5

També es va avançar que “al llarg del dia 5 passaran coses màgiques a tota la ciutat”; una acció secreta amb “un nombre d’impactes molt gran” que farà que “cap nen s’ho perdi”.

D’altra banda, es va agrair l’ajut a les escoles per repartir una carta personalitzada dels Reis a gairebé 6.000 escolars (de P3 a 4t de primària).

Els patges de Banyoles, avui en un web

R. ESTÉBAN

L’arribada i la presentació del seguici dels patges a Banyoles, que tindrà lloc aquest matí al monestir de Sant Esteve, no es podrà fer de manera presencial, sinó que només es podrà seguir pel web de Banyoles TV . Les visites de la mainada a l’Ambaixada Reial dels següents caps de setmana seran virtuals. L’Ajuntament explicarà aviat la manera com es realitzaran i com es podran fer arribar les cartes a Melcior, Gaspar i Baltasar, va anunciar ahir el regidor Miquel Cuenca.

Pel que fa a l’arribada de Ses Majestats el dia 5 de gener, els monarques i el consistori han acordat que, per garantir la seguretat de tots, es faci al camp de futbol nou, en cinc torns diferents, amb capacitat per a 500 persones cadascun, a partir del migdia. L’entrada serà gratuïta, però caldrà apuntar-se prèviament a www.cultura.banyoles.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona